Hospice geopend in Bodegraven

13-06-2019 Bodegraven - Donderdag om 11.00 uur opende burgemeester Christiaan van der Kamp samen met Gert Nap, voorzitter van de stichting Hospice Bodegraven-Reeuwijk, de nieuwe hospice aan de Boezemsingel 81 in Bodegraven. s’- middags gevolgd door een Open Huis met grote belangstelling. Na een ingrijpende verbouwing van de voormalige huisartsenpraktijk was vanaf het eerste idee na acht jaar de realisatie van een hospice in Bodegraven een feit.

In het hospice zijn 3 royale gastenkamers met ruime lichtinval gerealiseerd. Iedere kamer heeft eigen sanitaire voorzieningen, een zithoek, WIFI & TV enz. Verder is er een mooie woonkamer, een keuken, een ‘stilte-ruimte’ en een logeerkamer gemaakt, waardoor zij ook familieleden en andere betrokkenen van de gasten van dienst kunnen zijn.

Hospice Bodegraven-Reeuwijk wil een plaats bieden voor mensen in de laatste fase van het leven bij wie genezing niet meer mogelijk is en met een levensverwachting van ten hoogste 3 maanden.

De dagelijkse leiding berust bij de coördinatoren Dorien van Leeuwen en Nelleke Mouthaan bijgestaan door een groep van 50 speciaal opgeleide vrijwilligers die volgens Dorien nog wel iets uitgebreid kan worden. De vrijwilligers zijn namelijk van ’s-morgens 07.00 uur tot 23.00 uur ’s-avonds aanwezig en overmatige belasting van hen moet worden voorkomen. Na 23.00 uur neemt een verpleegkundige het voor de nacht over. De vrijwilligers zijn aanvullend op de zorg die de thuiszorg geeft én op de mantelzorger gedurende 24 uur (7 dagen per week). De eigen huisarts is in beginsel verantwoordelijk voor de continuïteit van de zorg.

Voor het verblijf in het hospice wordt een eigen bijdrage van (naar verwachting) € 40,00 per dag gevraagd. Voor mensen met een smalle beurs kan, mits aantoonbaar, voor deze verblijfkosten een beroep worden gedaan op een bijdrage op grond van de bijzondere bijstand van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

 

gv