Zaterdag 22 juni Open Water in de Oude Rijn

12-06-2019 Bodegraven - Op zaterdag 22 juni 2019 vinden in het centrum van Bodegraven weer diverse Open Water zwemwedstrijden in de Oude Rijn plaats en kan er ook vanaf Nieuwerbrug en vanaf de Wierickerschans in de Rijn gezwommen worden. De 5km wedstrijden voor wedstrijdzwemmers en triatleten starten in Nieuwerbrug en eindigen in de sluis, hartje centrum, van Bodegraven. Het is de organisatie gelukt om met medewerking van de gemeente

Bodegraven de gehele Brugstraat af te sluiten en samen met middenstanders er een gezellig locatie van te maken met diverse standjes.


Zwem voor je Hart
Voor de tweede keer organiseert Open Water Bodegraven Hartstocht voor Open Water Bodegraven 2019. Hierbij zet de organisatie zich in voor de Hartstichting.
Wil je geen wedstrijd zwemmen, maar wel een uitdaging aangaan, dan kun je zwemmen van Fort Wierickeschans naar de sluis in Bodegraven (2536 meter) en hiermee de Hartstichting steunen.
Voor de wat “mindere” zwemmers bestaat de mogelijkheid ook om 500 meter of 1 Km te zwemmen.
Van alle deelnemers (ook de gewone wedstrijd) gaat een bedrag naar de Hartstichting,
https://evenementen.voordehartstichting.nl/evenement/hartstocht-open-water-bodegraven
 

Een deelnemer betaalt € 27,50 inleggeld, waarvan een deel is bestemd voor de Hartstichting, en krijgt daarvoor o.a. Open Water zwemles en een speciale attentie.
Tevens wordt € 2,50 per deelnemer van de overige wedstrijden gedoneerd aan de Hartstichting

Overige afstanden
Net als voorheen worden alle overige wedstrijden over verschillende afstanden gehouden aan de Rijnkade en finishen alle deelnemers in de Sluis van Bodegraven.
Verder zijn er diverse wedstrijden voor “De Masters” en SPRINT wedstrijden voor alle zwemmers.

In het centrum van Bodegraven staan diverse kraampjes en zullen diverse middenstanders met hun producten in de Brugstraat en op het Raadhuisplein staan.
Organisatie
Vanaf vorig jaar oktober zijn Henk Labordus, Roland Schol, Hans van Wijk, Bart van der Zwaan en Erwin de Jong al druk bezig met het voorbereiden van dit evenement.
De organisatie is dan ook ontzettend blij met de geweldige medewerking van Gemeente Bodegraven, Provincie Zuid-Holland, De Stichtse Rijnlanden en Wiericker Schans die het mogelijk hebben gemaakt om dit uniek evenement te kunnen laten plaatsvinden.
Ook de middenstanders van Bodegraven, denken mee om deze dag tot een top evenement te laten groeien.
 

Open Water Bodegraven
Website http://bzpc-bodegraven.nl/openwater
Facebook https://www.facebook.com/openwaterbodegraven/
Instagram https://www.instagram.com/openwaterbodegraven/
Twitter https://twitter.com/openwater_borft
Hartstocht donaties
https://evenementen.voordehartstichting.nl/evenement/hartstocht-open-water-bodegraven
Contactpersoon Erwin de Jong
E-mail: openwaterwedstrijdbodegraven@gmail.com

RTV Bodegraven maakt voor Sport Report weer een videoregistratie van het evenement.