ESTO met de schrik vrij, maar handhaaft zich wel in de 2e klas

10-06-2019 Alphen a/d Rijn - Ook volgend seizoen speelt ESTO weer in de 2e klas. De Bodegravers wonnen bij v.v. Alphen in de nacompetitie voor behoud van het 2e klasserschap met 4-3 van RKDES. Bepaald gemakkelijk ging dat niet. ESTO kwam in de bloedstollende slotfase met de schrik vrij. RKDES, dat ook nog met één man minder speelde, leek in de allerlaatste minuut de 4-4 te hebben gescoord. Maar de neutrale assistent-scheidsrechter wierp ESTO een

reddingsboei toe door te vlaggen voor strafbaar buitenspel.
 

ESTO ging goed van start tegen de Kudelstaarters. Na 4 minuten prikte Wouter-Jan Bos de 1-0 op het scorebord door uit een moeilijke hoek diagonaal raak te schieten. ESTO speelde de minimale voorsprong de rust in. Na rust zette RKDES er een tandje bij en wist zowaar al in de 53e min. langszij te komen: 1-1. De gelijkmaker had nog wel een VAR-momentje kunnen opleveren, want was Mats Boerboom wel reglementair weggezet! ESTO wankelde op dat moment. 4 Minuten later glipte Kevin Duthler door de RKDES-verdediging. Net voor het Kudelstaartse strafschopgebied werd de ESTO-aanvaller naar de grond gewerkt. Plots stond RKDES met één man minder op het veld door het wegsturen van verdediger Maarten van Putten.

De nog te nemen vrije schop knalde Wouter-Jan Bos snoeihard binnen: 2-1. De hernieuwde voorsprong en de man-meer-situatie gaf ESTO weer vat op de wedstrijd. En dat was helemaal het geval toen Kevin Duthler solerend ESTO op een veilig lijkende 3-1 voorsprong bracht. RKDES leek geknakt, maar uit het niets viel ineens de 3-2. Het gaf de Kudelstaarters een ongekende boost. ESTO werd zelfs in de verdediging gedrukt. Het was buigen of barsten op dat moment voor ESTO.

Maar opnieuw wist ESTO in een moeilijke fase het net van de tegenstander te vinden. Via een uitgekiende voorzet van Kevin Duthler kwam de bal terecht bij de ingevallen Jordy Romijn die tot grote opluchting de 4-2 binnenwerkte. Maar nog was het niet gedaan, want weer wist RKDES de achterstand te verkleinen (4-3) waardoor de slotfase van de wedstrijd tot het laatste eindsignaal spannend bleef en ESTO uiteindelijk met de schrik vrij kwam en het 2e klasserschap veilig stelde.
 

• Bericht: André van Egdom

► Rob Bruijnen van ESTO met controle over de bal tegen RKDES.
 
► ESTO viert de 3-1 tegen RKDES.
 
► Rob Bruijnen in een luchtduel. Niels v.d. Meer kijkt toe hoe het afloopt.
► Ook Lars Verheul (r) moest verdedigend flink aan de bak.