IVN-Schepnetjesfeest - waterbeestjes vangen

15 Jun 2019 - 14:00

Alphen a/d Rijn - IVN Alphen doet mee aan het Nationale Waterweekend. Dan zijn overal in het land kinderen met schepnetten in de weer om waterbeestjes te vangen. Met speciale zoekkaarten proberen ze de namen van de gevangen beestjes te ontdekken. Natuurlijk zijn bij IVN Alphen dan ook alle kinderen welkom om mee te doen.


Op zaterdag 15 juni 2019. Om 14 uur starten ze het slootjesonderzoek bij Bezoekerscentrum De Veenweiden (de Vlinder) Burg. Bruins Slotsingel 15, Alphen aan den Rijn. Welke waterdiertjes leven daar? En wat betekenen ze voor de kwaliteit van het water? De kinderen verzamelen hun vangsten in witte bakjes, zodat ze goed kunnen zien wat ze gevangen hebben en later de diertjes weer vrij kunnen laten. Voor schepnetjes, bakjes en speciale zoekkaarten voor kinderen wordt gezorgd.

De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Ook voor volwasDe activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Ook voor volwassenen is het een plezier om mee te maken. Voor kinderen zonder zwemdiploma is een volwassen begeleider verplicht.