RVC ’33 blijft 2e klasser | OLIVEO te sterk in nacompetitieduel

03-06-2019 Pijnacker - RVC ’33 speelt ook volgend seizoen in de 2e klas. Onder snikhete omstandigheden sloeg OLIVEO de deur van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klas voor RVC ’33 dicht: 3-1. Dat zag er de eerste 20 minuten niet naar uit. RVC ’33 creëerden direct al twee puikgave kopballen van Zanzibar Booy en Bjorn Verbeij. Beide keren wist doelman Peter-Paul de Rotte z’n doel schoon te houden. Rond de 20e minuut was het wel raak.

Daan Zantinge nam de OLIVEO-goalie hard onder schot en Wouter Sluijs was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten: 0-1. Te snel kreeg RVC ’33 de gelijkmaker om de oren. Een solerende Pjer Bom werd geen strobreed in de weg gelegd om de 1-1 op het scorebord te brengen. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met RVC ’33. Het raakte steeds meer de grip op de wedstrijd kwijt.

Toen OLIVEO ook nog kort na rust de leiding nam (2-1) werd het spel van de Reeuwijk-Dorpers rommeliger en onsamenhangend. RVC ’33 wist daardoor geen gat te slaan in de verdediging van de thuisclub. Bij de 3-1 was zichtbaar dat RVC ’33 er zelf ook niet meer in geloofde.

RVC ’33 speelt volgend seizoen weer in de 2e klas. Maar dan wel zonder aanvoerder Mari Blanken die lager gaat voetballen. Ook Erik van Velzen zal er dan naar verluidt niet meer bij zijn. En doelman Stefan v.d. Meer maakt een overstap naar Jodan Boys. Bert Potuyt gaat als opvolger van Dennis Olman als trainer aan de slag bij RVC ’33.
 

• Bericht: André van Egdom

► Mari Blanken (6) aan de bal tegen OLIVEO. De RVC-aanvoerder speelde z'n laatste wedstrijd in het eerste van RVC '33.
 
► Daan Zantinge (7) probeert de bal weg te koppen.
 
► Dirk-Jan Blanken rent achter z'n tegenstander aan. De RVC-verdediger, net terug van een zeer langdurige blessure, beleefde geen gemakkelijke middag.