Vriendenschaar speelt zich veilig

 03-06-2019 Bodegraven - Door een 18-16 overwinning op medeconcurrent OZC heeft Vriendenschaar zich veilig gespeeld in de 2e Klasse H. Gemakkelijk ging het allerminst. Vriendenschaar wist de Rotterdammers lange tijd niet van zich af te schudden. Bij rust hadden de Bodegravers een minimale 11-10 voorsprong. In de 2e helft moest Vriendenschaar nog alle zeilen bijzetten om niet verrast te worden door het stugge OZC.

Het nam zelfs even een 12-13 voorsprong. Het inbrengen van Lineke Verploeg door scheidend coach Ronald Kersseboom bleek een schot in de roos. Het nog maar 16-jarige talent speelde fris van de lever en kende geen schroom met schoten op de korf. Zij bracht Vriendenschaar op belangrijke momenten weer op het juiste spoor. Zo kwamen de 13-13, de 15-14 en in de slotfase de belangrijke 17-16 van haar hand.

Met daarna de 18-16 van Jack Bunnik nog uit een strafworp had Vriendenschaar eindelijk de Rotterdammers op de knieën. Net als in de zaal blijft Vriendenschaar ook op het veld 2e klasser. Daarmee kan coach Ronald Kersseboom terugzien op een geslaagd korfbalseizoen. Overigens z’n laatste want hij geeft het stokje over aan Jorrit de Grutter, die afgelopen seizoen nog assistent-coach was bij Tempo 1.

• Bericht: André van Egdom

 

► Drukte onder de korf bij OZC met Vriendenschaar in balbezit.
 
► Eva Hoogendoorn voor Vriendenschaar in de aanval.
 
► Edwin van Staalduinen leidt een aanval in voor Vriendenschaar.