C.V.C. Thuis ‘het gezicht’ achter de bar bij CVC Reeuwijk stopt

30-05-2019 Reeuwijk-Brug - Jan van Delft en zijn vrouw Leny zijn al een paar jaar het gezicht achter de bar bij CVC Reeuwijk. Maar dat gaat veranderen. De Reeuwijkers zetten er een punt achter. Eind november 2013 besloot het bestuur van CVC Reeuwijk het beheer van de bar en keuken van de kantine over te laten aan een pachter. De bar en keuken te laten draaien door vrijwilligers werd steeds problematischer. De bezetting van de bar en keuken was

nauwelijks meer in te vullen. Er moest dus iets veranderen. Dat het bestuur terecht kwam bij Jan van Delft en zijn vrouw Leny was eigenlijk niet zo verwonderlijk. Beiden deden al als vrijwilligers het een en ander voor de vereniging. Gesprekken leiden er toe dat Jan en zijn vrouw bereid waren het beheer van de bar en de keuken als pachters over te nemen, mits dan ook de keuken zou worden gerenoveerd. En dat gebeurde ook. Samen met Sjaan Schoonderwoerd (de zus van Leny), Tamara Bomhouwer en Maudy De Knikker stonden ze daarna jarenlang als team C.V.C. Thuis achter de bar klaar voor de kantinebezoekers.

En die hadden niet te klagen over het aangeboden assortiment, waarbij vers en kwaliteit hoog in het vaandel stonden. Het team creëerde bovendien in de afgelopen jaren ook een sfeer van gezelligheid en gemoedelijkheid en stonden ze een praatje met de leden niet in de weg. Dat daar een einde aan gaat komen, heeft te maken met een complex aan factoren. Want niet alleen de hele zaterdag was Jan en zijn vrouw Leny met z’n team aan het werk, maar ook de voorbereidingen voor de keuken en het schoonhouden van de kantine eisten zo hun tol. Het besluit om te stoppen was al eerder gemaakt, maar Jan en Leny besloten toch nog een jaartje door te gaan. Ook in verband met het jubileum van CVC Reeuwijk. Maar nu is het besluit definitief.
Eind juni vindt de overdracht plaats aan de nieuwe pachter Team C.V.C Athome o.l.v. Barbara Vet. Het is de vraag of zij de zelfgemaakte gehaktballen van Jan en zijn vrouw Leny, die gretig aftrek vonden, straks kunnen evenaren!
 

• Bericht: André van Egdom

► Team C.V.C. Thuis was ruim 5 jaar 'het gezicht' achter de bar bij CVC Reeuwijk. Op de foto v.l.n.r. Sjaan Schoonderwoerd, Leny van Delft, Maudy de Knikker en Jan van Delft. Op de foto ontbreekt Tamara Bomhouwer.