Kunstenaars gezocht voor Rembrandtdag

28-05-2019 Bodegraven Op zaterdag 13 juli a.s. staat er in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ietsopmerkelijks te gebeuren. Deze dag zal volledig in het teken staan van Rembrandt, passend bij 2019 als Rembrandtjaar.

Om deze dag een succes te laten worden roept de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk  kunstenaars op om een bijdrage te leveren aan dit bijzondere evenement.  

Want wat is een Rembrandtdag zonder kunstenaars. Het Rembrandtevenement wordt o.a. op het Raadhuisplein gehouden. Het is een evenement van en door plaatselijke kunstenaars, (muziek) verenigingen en scholen.
De Culturele Commissie faciliteert die dag veel en zowel voor jong als voor oud.
Op het Raadhuisplein wordt er in Middeleeuwse kleding geschilderd en valt er veel op kunstgebied te zien. Ook de Nachtwacht mag natuurlijk niet ontbreken. Bezoekers kunnen met dit beroemde schilderij op de foto. Op een andere locatie kunnen foto’s in Middeleeuwse kleding worden gemaakt.

Op deze dag wordt door de jury, bestaande uit twee schrijvers, bekendgemaakt wie de opstelwedstrijd voor de lagere schooljeugd heeft gewonnen. In de trouwzaal van het gemeentehuis en in het Eversthuis worden Rembrandtfilms gedraaid. In de Lutherse kerk wordt prachtige Middeleeuwse muziek gespeeld. Gezeten aan lange tafels kan men in een bijzondere sfeer genieten van een “Rembrandt” lunch. Op verschillende locaties zijn er voorts nog allerlei exposities.

Het belooft, dankzij steun van velen, een geweldige dag te worden waarvoor iedereen wordt uitgenodigd.

Kunstenaars; (muziek)verenigingen en scholen kunnen zich nog aanmelden.
Het verzoek is om op de website www.kunstencultuurbenr.nl het aanmeldformulier z.s.m. in te vullen.