RVC ’33 periodekampioen | ESTO moet nacompetitie spelen

28-05-2019 Reeuwijk-Dorp - Een echt spektakel werd het niet, de gemeentelijke voetbalclash tussen RVC ‘33 en ESTO. De ploegen bleven steken op 0-0. Dit leverde RVC ’33 op de valreep nog de derde periodetitel op. De Reeuwijk-Dorpers krijgen daardoor de kans om via nacompetitie weer te promoveren naar de 1e klas. De brilstand op Kaagjesland pakte voor ESTO niet goed uit. De Bodegravers kwamen niet langs ONA in de eindstand van de 2e Klasse C.

ESTO zal zich nog veilig moeten spelen. RVC ’33-ESTO bracht op Kaagjesland dus niet het te verwachten spektakel. De spanning vergoedde veel en niet alleen binnnen het veld maar dat kwam ook door de ontwikkelingen op de andere velden.


Vooral RVC ’33 was in mindere doen en moest de beste kansen overlaten aan ESTO. Een soloactie van Kevin Duthler, die langs z’n tegenstanders slalomde alsof ze er niet stonden, strandde op het RVC-doel waar Romano Giorgini  de openingstreffer wist te voorkomen. De wedstrijd hobbelde verder met veel balverlies aan beide kanten. Wel oogde ESTO de iets fellere ploeg.

In de 2e helft leek RVC ’33 al gauw de 1-0 te pakken, maar het doelpunt van Frank Stolwijk werd door scheidsrechter Jung wegens buitenspel geannuleerd. Met de wetenschap dat een overwinning ESTO nog langs ONA zou kunnen brengen, gaf ESTO  volop gas in de laatste 10 minuten. De Bodegravers kregen  kansen en af en toe kwam RVC ’33 met de schrik vrij. Dat had geluk dat Arno Zijm RVC-doelman Stefan v.d. Meer veel te slap onder vuur nam.
 

NACOMPETITIE:
De nacompetitie voor een plek in de 1e klas begint voor RVC ’33 a.s. zondag met een uitwedstrijd tegen Oliveo in Pijnacker (aanvang 14.00 u). Weet RVC ’33 die wedstrijd te overleven dan volgt op de 2e Pinksterdag de thuiswedstrijd tegen de winnaar van VELO-Hillegersberg in de 2e ronde. Een eventuele finale is op 16 juni.
 

De nacompetitie voor behoud in de 2e klas voor ESTO begint pas op 2e Pinksterdag. Op neutraal speelt ESTO dan tegen de winnaar van RKDES-Charlois. Bij winst is ESTO weer 2e klasser, bij verlies krijgt het nog een kans op zondag 16 juni. En ook dan op neutraal terrein tegen de verliezer van Concordia-COAL.
 

• Bericht: André van Egdom

► Na afloop viel er voor RVC '33 nog wat te vieren: toch nog een periodetitel!