ZOMEREXPO 2019 selecteert Corrie Voordouw

27-05-2019 Bodegraven Europa is het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds’ ZomerExpo in Museum de Fundatie. Kunstenaars waren uitgenodigd om hier in alle vrijheid iets van te vinden en werk in te sturen. Ca. 2.500 kunstenaars stuurde hun werk in. Corrie werd geselecteerd met haar Bloemenpracht als 1 van de 15 buitenobjecten, daarnaast zijn 250 objecten geselecteerd die binnen worden tentoongesteld.

Corrie vertelt ‘in 2017 werd ik in de Keukenhof geïnspireerd om bloemen van keramiek te maken voor de atelierroute in Bodegraven. Mijn plan was om 1.000 bloemen van keramiek te maken. Al snel ontstond er een grote variëteit aan bloemen’. Tijdens dit proces kreeg zij hulp van zussen en vriendinnen die verschillende mallen gebruikte die Corrie had gemaakt. ‘Vele dinsdagochtenden hebben wij bloemen gemaakt’, vervolgt ze. Ze heeft ongeveer 800 bloemen gemaakt die tijdens de atelierroute te zien waren op de locatie Zuidzijde. ‘Het resultaat was geweldig en de reacties zo positief dat ik dacht ‘hier moet ik meer mee’. Toen zag ik de oproep van ArtWorlds’ ZomerExpo. Nederland als bloemenland werd mijn onderwerp.’

Corrie was zeer verrast toen ArtWorlds belde dat zij uitgekozen was om de bloemeninstallatie 6 maanden te plaatsen op kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. ‘Na dit telefoontje heb ik een kwartier sprakeloos gezeten om dit nieuws te verwerken’, vertelt ze. ‘Ik vind dit een enorme eer dat ik in deze beeldentuin mag exposeren waar ook het werk van Zadkine en Charlotte van Pallandt is te zien’.

Kasteel het Nijenhuis is een dependance van Museum de Fundatie in Zwolle. Corrie’s Bloemenpracht is te zien tot en met 1 september 2019.

Meer informatie op https://www.museumdefundatie.nl/nl/europa-zomerexpo-2019/