Radioprogramma “Gast van de Week”

3 Jun 2019 - 20:00

Bodegraven - Gast van de week is Toine en Julie van Benthem. Toine van Benthem is een Nederlandse cabaretier en acteur. Hij deed veel aan allerlei theatervormen en kwam in 1982 bij de uit medestudenten bestaande cabaretgroep “Purper” Met deze formatie, die sketches, grappen en close harmony brengt, trad hij buiten Nederland ook op in Duitsland, zowel in het theater als op de televisie.


Hij schreef met Frank Hilwig in opdracht van de Gemeente Utrecht een toneelstuk ("Als Oranje zwijgt") t.g.v. de herdenking 400 jaar Unie van Utrecht en hield hij zich enkele jaren intensief bezig met het schrijven van een filmscenario over “Franz Kafka” Ook is hij een begenadigd gitarist en had een groep “de Toinettes” opgericht waarin ook Julie van Benthem meezong. Toine heeft de muziek weer in zijn hart gesloten en heeft pas weer een nieuwe CD uitgebracht. Hierover gaat hij vertellen en Ja hij neemt ook zijn gitaar mee en zal life verschillenden nummers spelen.

Julie heeft haar eigen weg gevolgd en is kunstenares geworden en heeft de kunstacademie “Minerva ”in Groningen met succes afgerond. Vanaf dat ze haar opleiding begon, had ze een affiniteit met rariteitenkabinetten en anatomische verzamelingen. Daar is zij in verder gegaan als kunstenaar. In mei 2016 heeft Juli, tijdens een natuurwandeling in Frankrijk, in een grot een van de meest bijzondere vondsten van de 21 e eeuw gedaan. Het gaat om een onaangetaste en unieke anatomische collectie van onbekende herkomst. Verschillende archeologen en kunsthistorische hebben de collectie toen onderzocht en verklaard dat het om een 17 e -eeuwse verzameling van kostbare rariteiten gaat, die tijdens de Franse revolutie in die grotten waren opgeslagen. Hierover en over haar beroep als kunstenaar en over haar rol in de band Toinettes vertelt zij en misschien komt er nog samen met haar vader een leuk deuntje uit.

Op 3 juni 2019. Het programma “Gast van de Week” is rechtstreeks bij RTV-radio te beluisteren van 20.00 uur tot 21.00 uur op de FM 107,8 en wordt dinsdag en zondag herhaalt. Ook terug te luisteren via uitzending gemist.