Rohda ’76 kan WDS niet van periodetitel afhouden

26-05-2019 Bodegraven - Na afloop van Rohda ’76 tegen WDS viel er wat te vieren op sportpark De Broekvelden. Voor de gasten welteverstaan. Door een verdiende 0-1 overwinning op de Bodegravers sleepte WDS een ticket in de wacht voor de nacompetitie met als inzet een plaats in de derde klas. BSC’68 is de eerste horde die de Driebruggenaren moeten nemen voor een treetje hoger. Bij de start van deze voetbaljaargang hoopte Rohda ’76 ook op

een plaats in het linker rijtje, bij voorkeur in de top vier. Na een redelijke competitiestart viel het elftal van Willem van Vegten terug. ,,Tussen november en januari verloren we vijf keer. Dan loop je tegen een achterstand op van twaalf punten die je niet meer kunt goedmaken’’, kijkt Van Vegten terug. Vooral het ontbreken van routiniers ziet de oefenmeester als oorzaak van de wisselende resultaten.
 

Na de winterstop ging het beter en hoefden de blauwhemden maar twee keer het hoofd te buigen. ,,Je ziet dat WDS verder is in zijn ontwikkeling. Zij zijn op een niveau waar wij naar toe willen’’, meent Van Vegten. Die zag dat de bezoekers in de eerste helft via Emiel Griffioen een 0-1 voorsprong namen en die ook niet meer uit handen gaven.

Toch kreeg Rohda ’76 nog voor de thee via Mitchell van Waveren, junior Anwar Boussajra en Roy Snijder kansen op de gelijkmaker, maar WDS-keeper Dylan Griffioen hield zijn doel schoon. In het tweede wedstrijddeel drong de thuisclub wel aan, maar tot doelrijpe mogelijkheden kwam Rohda ’76 niet. De Bodegravers vinden zichzelf terug op de negende plaats van de ranglijst.

► Rohda-talent Anwar Boussarja liet een goede indruk achter tegen WDS. (Archieffoto)