Jeugdbrandweer Bodegraven door naar de halve finale

25-05-2019 Bodegraven De aspiranten van Jeugdbrandweer Bodegraven zijn op 25 mei 2e geworden met de kwalificatiewedstrijd in Beuningen. Met deze wedstrijd hebben zij zich gekwalificeerd voor de halve finale die op 22 juni plaats vind in Wageningen. Als zij tijdens de halve finale terecht komen in de top 5, kunnen ze door naar de finale voor de titel landskampioen.

 

De wedstrijd van 25 mei bestond uit een brand op een boerderij die de ploeg zo snel mogelijk moest blussen. Voor wie niet bekent is met de jeugdbrandweer: het betreft geen echte brand, wel moet de jeugdbrandweer deze bestrijden alsof er een echte brand is. Ter plaatse bleek er in een schuur een kleine trekker in de brand te staan, ook was er een doorslag van de brand naar de ruimte daarboven. Door de juiste manier van handelen en samenwerken zijn de aspiranten op de tweede plaats terecht gekomen.

Zelf ervaren wat de jeugdbrandweer doet? Kom eens langs op een oefenavond om de week op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Leeftijd is vanaf 12 jaar. Informatie: e-mail jbrw.bdn@brandweer.vrhm.nl.