CVC Reeuwijk moet buigen voor Zwammerdam | Moussa Kallisse topscorer in 3A

25-05-2019 Zwammerdam - In de laatste competitieronde leed CVC Reeuwijk in en tegen Zwammerdam een 3-2 nederlaag. CVC Reeuwijk, dat zich al veilig had gespeeld, moest het opnemen tegen een Zwammerdam dat nog een laatste strohalm wilde pakken om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. De 3-2 winst ten spijt, lukte het Damme niet. DWO en Blauw-Zwart pakten beide punten waardoor de groenwitte brigade van trainer Jack Harmsen

de nacompetitie in moet. CVC Reeuwijk kreeg te maken met een fel op de aanval spelend Zwammerdam. Het leverde vele kansen op, waardoor CVC-goalie Ruben van Delft kon uitgroeien tot beste CVC’er. Wonderbaarlijk hoe hij in de 1e helft z’n doel schoon hield. Terwijl iedereen rekende op een eerste treffer voor Zwammerdam, was het toch CVC Reeuwijk dat als eerste het net vond. Lourens Uiterwijk, die overigens z’n laatste wedstrijd speelde in dienst van CVC, prikte met een uitgekiend diagonaalschot de 0-1 binnen.

Na rust deed Zwammerdam het beter. Het bracht de stand al snel op 1-1. En even later de 2-1 nadat de CVC-verdediging achter weer te veel ruimte weggaf. De wedstrijd werd beslist nadat scheidsrechter Onderwater de thuisclub een discutabele strafschop schonk. Aksel Koopman liep tegen zijn tegenstander. Maar weinigen zagen daar een overtreding in. Niettemin verzilverde Zwammerdam de elfmeter: 3-1.

Vooral Moussa Kallisse bleef nadien zoeken naar zijn 25e treffer van het seizoen. De CVC-spits had zich daarvoor nog speciaal gemeld in de rust om als topscorer in de 3e klasse A het seizoen af te sluiten. En dat lukte hem nog ook. Op de voor hem typerende simpele wijze - met een balletje onbereikbaar in de hoek – gaf hij Zwammerdam-goalie Samson geen kans: 2-3. Een nederlaag kon hij met CVC toch niet meer voorkomen. CVC Reeuwijk eindigde de competitie met een 9e plek met 32 punten. Toch wel een bescheiden plek als je kijkt naar het aantal gescoorde doelpunten. Dat zijn er 63. Alleen kampioen Van Nispen wist er meer in het net krijgen (72).
 

• Bericht: André van Egdom

► Lourens Uiterwijk haalt uit voor de 0-1 voor CVC Reeuwijk. Uiterwijk speelde z'n laatste wedstrijd voor CVC Reeuwijk.
 
► De CVC-verdediging stond vaak onder druk. Luke Kwast (10) en Hidde Postma (2) in de achtervolging.
 
► Moussa Kallisse was in de 2e helft nadrukkelijk op zoek naar z'n 25e treffer. En dat lukte hem ook, waardoor hij topscorer werd in de 3e Klasse A.