RVC ’33-ESTO: Er staat nog veel op het spel!

23-05-2019 Reeuwijk/Bodegraven - Uitgerekend in de laatste competitieronde moeten RVC ’33 en ESTO a.s. zondag (26 mei) nog volle bak tegen elkaar. Het zal druk worden op Kaagjesland, de thuisbasis van RVC ’33. Naast het RVC-publiek zullen de ESTO-supporters, die massaal op de fiets komen naar Reeuwijk-Dorp, er ook zijn om hun ploeg bij te staan in de onvervalste gemeentelijke derby die voor RVC ’33 en ESTO nog zo belangrijk is.


RVC ’33 heeft nog kans op de 3e periode en daar zullen de Reeuwijk-Dorpers nog vol voor willen gaan. In eigen hand heeft RVC ‘33 het niet. DOSR en RVC staan dan wel samen aan kop met 17 punten, maar DOSR heeft met slechts één doelpunt een beter doelsaldo. Toch mogen de kansen van RVC ’33 hoog worden ingeschat. DOSR krijgt kampioen TAC ’90 op bezoek en de Hagenaars willen zeker hun ongeslagen status overeind houden. RVC ’33 zal ook zeker gaan jagen op doelpunten om DOSR eventueel in doelsaldo nog te kunnen achterhalen.
 

ESTO strijdt zondagmiddag voor lijfsbehoud in de 2e klas. De Bodegravers staat nu op de 12e plaats en dat is nog een nacompetitieplaats. De gevreesde nacompetitie voor lijfsbehoud hangt ESTO dus boven het hoofd. Maar er is nog een mogelijkheid om dat te voorkomen. Maar dan moet het voorbij ONA zien te komen dat net als ESTO 26 punten heeft. ONA heeft qua doelsaldo de beste papieren met 4 doelpunten in hun voordeel. Ook ESTO moet op veel doelpunten gaan jagen. Dat ESTO zal slagen in z’n missie mag niet al te groot worden ingeschat. ONA speelt uit tegen Foreholte en willen de Voorhoutenaren, die nergens meer omspelen, ONA nog dwars zitten? Bovendien wist ESTO dit seizoen in uitwedstrijden niet veel punten bij elkaar te spelen.
 

• De wedstrijd op Kaagjesland begint zondagmiddag om 14.00 u.! De wedstrijd is live te volgen bij radio Bodegraven en TV Bodegraven maakt een videoregistratie van de kraker, die later in samenvatting in Sport Report op tv (Ziggokanaal 42) en internet bekeken kan worden.

• Bericht: André van Egdom

RVC ’33 en ESTO moeten nog volle bak. Hoe belangrijk kunnen Wouter-Jan Bos (l) voor ESTO en Frank Stolwijk (r) voor RVC ’33 zijn in de kraker van a.s. zondag? (Foto: André van Egdom)