Vriendenschaar verliest van DES

21-05-2019 Bodegraven - Vriendenschaar verloor afgelopen zaterdag van DES, de nummer 2 op de ranglijst in de 2e Klasse H. De Delftenaren trokken met 19-22 aan het langste eind. Vriendenschaar verdedigde naar behoren. Toch belandde het halverwege de eerste helft op een 4-8 achterstand. A1-speler Justin Kersseboom werd ingebracht en wist direct te scoren. Vriendenschaar klom richting rust langzaam weer iets dichterbij en bracht de ruststand

op 7-10. Na rust gaf DES echter nog meer gas en kwam met een ontzettend hoog scoringspercentage tot een voorsprong van 10-19. Desondanks gaven de Bodegravers niet op. Nimmer werd het echt spannend, maar de thuisploeg wist nog wel aardig het gat van negen te dichten, wat resulteerde in een eindstand van 19-22. Het laatste kwartier werd A1-speler Patrick Verbeij ingebracht voor teamgenoot Justin Kersseboom. Beide invallers en toekomstig selectiespelers deden het verdienstelijk.
Vriendenschaar heeft nog drie wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie. Er is goede hoop dat handhaving in de tweede klasse zal slagen.
 

► Merel van Wensveen in actie voor Vriendenschaar. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)