ESTO kan nog ontsnappen aan nacompetitie

20-05-2019 Bodegraven - Het net van de nacompetitie sluit zich weliswaar voor ESTO, maar het behield toch nog een kleine opening om in de laatste competitieronde daaraan nog te kunnen ontsnappen. Het heeft het dan wel niet in eigen hand, maar het kan nog! Het was niet gemakkelijk om ROAC afgelopen zondag punten afhandig te maken. Na het teleurstellende verlies tegen Stompwijk ’92 (4-2) kon ESTO zich overigens geen volgende nederlaag

permitteren. Maar overeind blijven tegen de Rijpweteringers die al een poos stabiel de 2e plek in 2C bezet houden, is geen geringe uitdaging. ESTO moest dan ook alle zeilen bijzetten. In de 1e helft hield ESTO zich evenwel goed staande. Had dan wel wat minder balbezet, maar kreeg ook zo z’n kansen. Zo liet Wouter-Jan Bos z’n hielen zien. Echter van te grote afstand dacht ‘de geslepen routinier’ het net te kunnen vinden, waardoor hij de kans vermorste.

In de 2e helft bleven beide ploegen zoeken naar de openingstreffer. Dat ROAC in de regel moeilijk scoort, bleef in het 2e bedrijf niet onverbloemd. De runner-up in de 2e klas vermorste een legio aan kansen. Deels door grote onnauwkeurigheid en deels door het goede keeperswerk van ESTO-goalie Donny Veenis, die de langdurig geblesseerde Joey Anker verving. Aan de andere kant had Kevin Duthler een grote kans om ESTO in extase te brengen. Ook bij hem ontbrak de precisie de bal langs de goede kant van de paal te schieten.

Kansen genoeg over en weer maar de brilstand kwam verwonderlijk genoeg niet van het scorebord: 0-0. Het verdiende punt bracht ESTO nog naast ONA op de ranglijst. Voor ESTO volgende week het doel om nog langs de Gouwenaars te komen om nacompetitie buiten de deur te houden. Dan zal het wel RVC ‘33 op de knieën moeten krijgen en moet ONA in de fout gaan. Het is nog mogelijk!
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Lars Verheul aan de bal voor ESTO.
 
► Kopduel tussen Robin Groenendijk (r) en z'n tegenstander. Job van Welie kijkt hoe het afloopt.
 
► Kevin Duthler probeert de bal onder controle te krijgen in het ROAC-strafschopgebied.