RVC ‘33 houdt zicht op 3e periodetitel

20-05-2019 Den Haag - Door een knappe 1-2 zege op HVV houdt RVC ’33 zicht op de 3e periodetitel. Echter in eigen hand hebben de Reeuwijk-Dorpers dat niet meer, want DOSR heeft dan wel evenveel punten (17) maar wel met 1 doelpunt een beter doelsaldo. A.s. zondag zal het er om gaan spannen als RVC ‘33 z’n laatste competitiewedstrijd speelt uitgerekend tegen ESTO dat zich ook nog veilig moet spelen. De wedstrijd tegen HVV moest notabene door een cricketwedstrijd

op een bijveld worden afgewerkt. HVV was de sterkere ploeg in de 1e helft, maar RVC ‘33 was gevaarlijk in de counters. Echter de 1e helft bleef zonder doelpunten: 0-0. De tweede helft verliep anders, HVV zette aan en RVC ‘33 ging mee in het spel van het lange ballen spelen. Het kwam het voetbal niet ten goede en gepaard met veel slordig balverlies werd het geen hoogwaardige pot. Toch bleef het spannend, vooral toen HVV op voorsprong wist te komen. De goal viel niet uit het niets, HVV was op dat moment sterker.

RVC ‘33 zette daarna de noodzakelijke achtervolging in, het moest voor de winst gaan. De tegenslag van het doelpunt bracht meer pit terug bij RVC ‘33. En dat leidde tot de gelijkmaker. De bal kwam bij Daan Zantinge die netjes afrondde: 1-1. Beide ploegen gingen daarna nog voor de volle driepunter. RVC ‘33 was daarin het gelukkigst. Spits Wouter Sluijs nam de bal gecontroleerd mee en wist hem naast de HVV-doelman te schuiven (1-2), waardoor RVC ‘33 in de slotfase toch de overwinning meenam en de kansen op een periodetitel in leven hield.
 

► Wouter Sluijs scoorde de beslissende treffer: 1-2. (Archieffoto)