Echtpaar Jan en Sari van Ginkel-Verburg 60 jaar getrouwd

15-05-2019 Driebruggen - De 90-jarige Jan Van Ginkel en de 83-jarige Sari Van Ginkel-Verburg werden verrast door Burgemeester Christiaan van de Kamp met een prachtige bos bloemen ter gelegenheid van hun diamanten huwelijk. Beiden zijn thuis op een boerderij opgegroeid, Jan komt uit Waarder en Sari uit Reeuwijk-dorp. Ze zijn  een boerderij begonnen op het Westeinde in Driebruggen. Er waren daar natuurlijk koeien maar ook werden veel varkens gemest.

Sari heeft veel kaas gemaakt en die werd dinsdags verkocht (gemart) op de Bodegraafse kaasmarkt. Een uitspraak van de bruidegom die we hoorden was: “Stront is vuiligheid, maar een wonder waar het leit” (ligt).

De vader van Jan was een boer met maar veertien koeien. Toch had hij een daggelder en een dienstmeid in dienst. Dat kon vroeger nog.

Het echtpaar kreeg twee zoons en twee dochters. Een zoon is al jong overleden. Er zijn twaalf kleinkinderen en een achterkleinkind achteraan gekomen. Er was nooit tijd voor vakantie maar toen ze gestopt zijn met werken werden er veel reizen gemaakt. die waren  o.a. naar Spanje, Israël en Kreta. De mooiste vakantie vonden ze de reis naar Noorwegen. Ze reisden helemaal door naar de Noordkaap!

De trouwjurk van 60 jaar geleden heeft Sari nog:" Maar die pas ik niet meer aan," vertelde ze.. Sari borduurt veel en de hobby’s van Jan zijn: bouwen met technisch Lego en monumentale gebouwen, zoals de Dom van Keulen, maken van karton.

De jubilarissen wonen zeer naar hun zin aan de rand van Driebruggen met een prachtig uitzicht over de weilanden.