Op de valreep nog punt voor Vriendenschaar

14-05-2019 Bodegraven - Na twee weken meivakantie werd afgelopen zaterdag de veldkorfbalcompetitie weer hervat. Vriendenschaar ontving thuis Nexus. Tegen de Schiedammers, die momenteel de 8e en tevens laatste plaats innemen in 2H, had vriendenschaar de grootste moeite om overeind te blijven. Vriendenschaar pakte in de eerste minuten weliswaar een 2-1 voorsprong maar daarna zette Nexus er een tandje bij en moest Vriendenschaar alle

zeilen bijzetten. Vlak voor rust tilde Jack Bunnik met twee goals op rij Vriendenschaar nog naar een 6-6 ruststand. Na rust bleven beide ploegen de korf mondjesmaat vinden en bleef de wedstrijd gelijk op gaan. Bij 8-8 kwam Lineke Verploeg (A1) voor Vriendenschaar binnen de lijnen. Zij bracht haar ploeg gelijk op een 9-8 voorsprong.

Nexus kwam daarna sterk terug en zette met nog 4 minuten te spelen een 9-11 tussenstand op het scorebord. Echter Vriendenschaar wist op de valreep nog een nederlaag te voorkomen. Eva Hoogendoorn benutte een strafworp (10-11) en Lineke Verploeg zorgde middels een mooie goal voor de gelijkmaker: 11-11. Vriendenschaar blijft daardoor buiten de gevarenzone op een 5e plaats met 7 punten.
 

► Rianne Kwakernaak (l) in actie tegen Nexus. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)