CVC Reeuwijk mag zich nagenoeg veilig voelen (+ radioverslag)

13-05-2019 Alphen a/d Rijn - Afgelopen zaterdag aan doelpunten geen gebrek bij Alphia-CVC Reeuwijk. Maar liefst 10 vlogen er in en CVC Reeuwijk was daar het meest bedreven in. Met 4-6 stapten de Reeuwijkers als overwinnaars van het veld. Een cruciale overwinning want CVC kan zich nu nagenoeg veilig voelen. DWO, dat op de bovenste nacompetitieplaats staat en verloor van Be Fair, kan nog wel in punten gelijk komen, maar het doelsaldo van CVC

(-1 tegen -21 van DWO) is eigenlijk in de twee resterende wedstrijden praktisch gezien niet meer te overtreffen. Opmerkelijk was dat CVC tegen Alphia in het prijsschieten steeds het voortouw nam. Na zo’n 15 minuten zette Moussa Kallisse door een assist van de prima spelende Thomas van Dijk de 0-1 voor CVC op het scorebord. Amper 4 minuten later was CVC - dat Jethro Bevers en Aksel Koopman miste waardoor de jonge Hidde Postma een plek in de verdediging kreeg - de voorsprong al weer kwijt (1-1).

Rond de 18e min. had CVC opnieuw de leiding te pakken door een bekeken boogballetje van Moussa Kallisse: 1-2. Ook die voorsprong was geen lang leven beschoren. Na een half uur gaf CVC verdedigend niet thuis bij een vrije schop van de thuisclub om die afdoende weg te werken: 2-2.
In de 2e helft had CVC een bliksemstart. Joep van Keulen kopte de 2-3 binnen en kort daarop prijkte de 2-4 op het scorebord door een 3e treffer van Moussa Kallisse. En weer verkleinde Alphia daarna de achterstand: 3-4. En dat gebeurde bizar genoeg opnieuw na de 3-5 van Kevin v.d. Heuvel.

De 4-5 verdedigde CVC met hand en tand. Terwijl Alphia de druk opvoerde en de wedstrijdspanning naar een hogere modus werd getild, kreeg CVC mogelijkheden om gevaarlijk te blijven counteren. Vlak voor tijd leverde dat de 4-6 op en was Alphia knock-out. Thomas van Dijk counterde fraai door de rechterflank van de Alphia-verdediging en bediende op maat de vrijstaande Kallisse die voor de 4e keer succesvol de trekker overhaalde. Uiteraard een mooie winst van CVC Reeuwijk op Alphia maar in het weggeven van doelpunten hebben de Reeuwijkers nog wel een les te leren!
 

• Bericht: André van Egdom

 RADIOVERSLAG RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
   Alphia - CVC Reeuwijk 1e helft
   Alphia - CVC Reeuwijk 2e helft
   Interview met Moussa Kallisse & Thomas van Dijk

 

 
► Joep van Keulen kijkt de bal uit de lucht. Hij kopte CVC Reeuwijk naar 2-3.
 
► Thomas van Dijk dribbelt langs z'n tegenstander. Met twee assist, die ook twee treffers opleverden, had ook hij een groot aandeel in de 4-6 zege.
 
► Norbert van Keulen staat klaar om in te vallen. Na een lange herstelperiode was hij weer beschikbaar voor CVC Reeuwijk.