Teylingen countert RVC ’33 naar 3-1 nederlaag

13-05-2019 Sassenheim - Counters deden RVC ’33 de das om tegen Teylingen: 3-1. Teylingen dat al een periodetitel op zak heeft, gaf RVC een lesje hoe je de tegenstander counterend op de knieën krijgt. RVC kreeg er geen vat op. Al na één helft spelen had de thuisclub een 2-0 voorsprong te pakken. Na rust probeerde RVC de wedstrijd nog een andere wending te geven. Het had veelvuldig balbezit, maar de Teylingen-defensie opereerde te stabiel

om die om te krijgen. Hoewel Mees Booy, die al in de 1e helft de geblesseerde Ralph Tol verving, toch door zijn soloacties nog enig gevaar stichtte. En Teylingen zelfs 2 gele kaarten nodig had om het frivole Reeuwijkse talent af te stoppen. Ondanks de druk van RVC en daaruit ook kansen creëerde, bleef Teylingen de betere en gevaarlijkste ploeg. Ook bij de 3-0 liep RVC met te veel spelers voor de bal in het mes van de counter.

Het was daarna te danken aan doelman Stefan v.d. Meer dat RVC niet meer schade op liep. Een overtreding op Rens Mathot bracht Frank Stolwijk nog wel naar de strafschopstip. De alleskunner - tegen Teylingen in veel mindere doen - trof doelman Wessel Zonjee, maar Daan Zantinge was er als de kippen bij om de rebound alsnog te verzilveren: 3-1. Ondanks de nederlaag houdt RVC ’33 de koppositie in handen voor de 3e periode, maar het moet wel DOSR en HVV met hetzelfde aantal punten (14) naast zich dulden.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Mees Booy bezig aan een soloactie. Hij zorgde tegen Teylingen nog voor het nodige gevaar.
 
► Strijd om de bal op het middenveld tijdens Teylingen-RVC '33.
 
► Frank Stolwijk tracht nog bij de bal te komen. Hij miste een strafschop, maar had geluk dat Daan Zantinge de rebound nog wist te verzilveren.