Vogelwandeling Gouwebos Boskoop

11 Mei 2019 - 10:00

Boskoop - In het kader van de Nationale Vogelweek staan de IVN-gidsen Hans van Dam en Jenny Heemskerk klaar voor een vogelwandeling in het Gouwebos tussen Boskoop en Waddinxveen. In dit vogelrijke gebied zijn tientallen soorten vogels te zien, maar de gidsen leren je de vogels ook herkennen aan hun zang. Soms aan hun vlucht of de plek waar ze voorkomen.

De wandeling gaat ook over een kade grenzend aan de Voorofsche Polder, waar veel soorten weide- en watervogels hun broedgebied hebben. Hier hoort men grutto, kievit, tureluur en misschien wel de vogel van het jaar 2019: de wulp. Natuurlijk is er ook oog voor  bermplanten en voor het fraaie bos in lentetooi.

Op 11 mei 2019. De wandeling start om 10.00 uur bij NS-station Snijdelwijk in Boskoop. Rond 12.00 uur nemen deelnemers en gidsen afscheid van elkaar. Aan de rondleiding zijn geen kosten verbonden en iedereen is welkom. Verrekijker en of fototoestel meenemen wordt aanbevolen. Wie vooraf vragen heeft, kan bellen of mailen met Hans van Dam, 0172 214 775, janny@countrygazette.nl