Wandelen, het beste medicijn!

6 Mei 2019 - 14:00

Bodegraven - Strik de veters en vul de bidon! Bodegraven-Reeuwijk doet weer mee aan de Wandel Challenge en we nodigen u uit om mee te doen! Maandagmiddag 6 mei, 14.00 uur is de start van de wandelreeks vanaf het Huis van Alles aan de Vromade in Bodegraven.


Deze Challenge bestaat uit een wekelijkse wandeling met als doel om eind september een vierdaagse te bewandelen. De laatste dag (zaterdag 28 september) zal in Den Haag plaatsvinden waarbij op het wandelfestival de laatste 3, 5, 10, 15 of 20 km feestelijk wordt afgelegd.

Vorig jaar is de eerste groep gestart. Deelneemster van vorig jaar aan het woord: “Het lopen met elkaar helpt om regelmatig te bewegen. Het heeft me aangespoord om te blijven wandelen, ook als ik bijvoorbeeld naar het dorp ga voor een boodschap. Dan maak ik er gewoon een wandeling van!

Het leukste is nog dat we nog steeds iedere maandag met elkaar wandelen!” De wandelingen worden geleid door  Buurtsportcoach Vivian van den Herik en wijkverpleegkundig Marie-Christien Hermans van Plicare. “Iedere week wandelt er een andere zorg- of welzijnswerker mee. Op deze manier worden de wandelaars vanuit verschillende kanalen ondersteund. De Wandel Challenge is van oorsprong opgezet voor mensen met diabetes, zowel type 1 als 2. Maar bewegen is voor iedereen goed, dus wie wil werken aan een betere gezondheid, is van harte uitgenodigd om mee te stappen. Natuurlijk houden wij rekening met ieders niveau.