RVC ’33 speelt zich veilig en pakt koppositie 3e periode

23-04-2019 Reeuwijk-Dorp - RVC ’33 heeft zich in ieder geval verzekerd van nog een seizoen spelen in de 2e klas, maar er zit wellicht nog meer in het vat. De Reeuwijk-Dorpers wonnen afgetekend met 6-1 van Stompwijk ’92 en pakten daarmee de koppositie in de 3e periode. In het begin leek het er niet op dat RVC ’33 met grote cijfers zou winnen. Stompwijk dat in de gevarenzone staat, trok gewoon ten aanval om het RVC zou lastig mogelijk te maken.

Echter na een klein half uur spelen had RVC ‘33 de bezoekers toch zelf voor de 1e keer op de knieën. Goed voorbereidend werk van Romano Giorgini bracht de bal bij Frank Stolwijk die de strakke voorzet binnentikte: 1-0. Op slag van rust werd de voorsprong uitgebreid tot 2-0. Wouter Sluijs omspeelde doelman Jordy Bennis en uit een moeilijke hoek wist de RVC-spits nog doel te treffen.

Direct na rust werd RVC flink wakker geschud door een tegentreffer. Uit een vrije schop verkleinde Stompwijk koppend de achterstand tot 2-1. RVC ’33 zette er onmiddellijk een tandje bij. In de 51e min. was het weer raak door Wouter Sluijs: 3-1. Nadat Daan Zantinge en Frank Stolwijk (alleen voor de keeper) mega kansen lieten liggen, was het Zanzibar Booy die met een fraaie volley de 4-1 aantekende. RVC ’33 had daarmee de tegenstander plat op de rug. Frank Stolwijk en Ralph Tol gaven met de 5-1 en 6-1 de overwinning van RVC nog meer glans.


• Bericht: André van Egdom

 
► Wouter Sluijs schiet de 3-1 binnen voor RVC '33. (Foto: Letty Blanken)
 
► Zanzibar Booy (l) in duel met z'n Stompwijkse tegenstander. Hij scoorde voor RVC '33 de 4-1. (Foto: Letty Blanken)