Open Mini & Maxi Petanque/Jeu de Boules

28 Apr 2019 - 09:30

Gouda - Petanque Vereniging Gouda organiseett voor het derde achtereenvolgende jaar het Open Mini & Maxi toernooi, waarbij de opzet is, dat een team bestaat uit een junior en een senior. Met dit toernooi willen wij onze mooie sport Petanque meer bekendheid geven onder de jeugd. Het toernooi dient tevens als bijdrage om het oubollige imago dat jeu de boules in Nederland ten onrechte heeft gekregen in positieve zin bij te stellen.

Op zondag 28 april 2019. Je meld je aan vanaf 9:30 uur en het toernooi begint om 10:30 uur. De inschrijving sluit om 10:15 uur. Wil je eerst uitleg over de spelregels, zorg dan dat je om 9:30 aanwezig bent. Zo nodig kun je Boules van ons lenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,00 per team. Er kunnen maximaal 80 teams deelnemen. Bij voorkeur vooraf aanmelden via www.goudapetanque/toernooien.

Je bent jonger dan 16 jaar en gaat samen met je pa, ma, opa, oma of gewoon iemand anders, de strijd aan en je maakt kennis met de prachtige sport Petanque, ook wel bekend als Jeu de Boules. Elk team bestaat dus uit 2 personen. Er worden 2 voorrondes gespeeld en daarna ontstaan er poules van 4 teams die vervolgens nog 2 partijen spelen. Tussen de partijen door kun je ook nog deelnemen aan enkele uitdagende spellen. Bij regen kan de wedstrijdleiding beslissen om in onze overdekte sporthal (het Boulodrome) te spelen.

Het toernooi vindt plaats op ons sportcomplex aan de Uiterwaardseweg 4 in Gouda. Kom je (mee) met de auto, dan graag parkeren bij Sporthal “De Zebra”, Goverwellesingel 10 in Gouda. Vlak achter de Goejanverwelledijk liggen onze sportvelden.