Vangrail op Party in Zwammerdam

26 Apr 2019 - 19:30

Zwammerdam - Koningsavond en -dag wordt weer in één groot feest in Zwammerdam. Niemand minder dan de topband Vangrail treedt op Koningsavond in het Ziendepark in Zwammerdam. Een groot feest in de open lucht, met muziek, een hapje, drankje en veel gezelligheid. Op Koningsdag is het Ziendepark het decor van Koningsdagfeestelijkheden en wordt ’s middags voor het eerst de Oranjegrenstogt gefietst.


Op vrijdag 26 april 2019. Tijdens Party in het park treedt Vangrail samen met The Confetti Ravers op: gegarandeerd feest dus! De inloop is om 18.30 uur. Vangrail start om 19.30 uur. Het optreden duurt tot circa 22.30 uur. Wie dan nog verder wil feesten, kan terecht voor een afterparty in Gezwam aan de Molenstraat 7.

Het is voor de tweede keer dat Party in het park wordt gehouden. De editie vorig jaar was met zo’n duizend bezoekers een groot succes. Het jaar daarvoor was het Ziendepark het decor voor Proms in het park: een grootschalig evenement waarbij de nadruk lag op symfonische muziek. Het Ziendepark is een karakteristiek parkje aan de Oude Rijn dat voor de gelegenheid sfeervol wordt aangekleed. De organisatie van het evenement is in handen van het Oranje Comité Zwammerdam. Zie ook hun facebookpagina.

Koningsdag
Het Ziendepark is ook op Koningsdag, 27 april, het decor van de feestelijkheden. Dan staan onder meer een aubade, vrijmarkt en optreden van muziekvereniging Wilhemina op het programma. Nieuw dit jaar is de Oranjegrenstogt: een 25 kilometer lange fietstocht langs de oude dorpsgrens van Zwammerdam.

Oranjegrenstogt
De Oranjegrenstogt is een fietsroute gebaseerd op een kaart van Zwammerdam uit 1866. De start van de tocht op Koningsdag staat daarom in het teken van die tijd. De route voert onder meer richting Reeuwijk en Bodegraven en is tijdens Koningsdag aangeven met oranje linten. Onderweg kunnen fietsers vragen beantwoorden en er is een terras op het verste punt. Dat punt is best een stukje doortrappen, want Zwammerdam was ooit de grootste gemeente van Zuid-Holland. Benieuwd? Fiets dan mee. De route is zo'n 25 kilometer en in ongeveer anderhalf uur te fietsen. De start is om 13.30 uur bij het Gezwam aan de Molenstraat 7. Deelname is gratis. De route eindigt ook bij het Gezwam.