Kom speuren naar eieren op Paaseiland

19 Apr 2019 - 12:15 22 Apr 2019 - 11:15

Nieuwkoop - Tijdens het paasweekend wordt eiland De Geitenkamp in de Nieuwkoopse Plassen omgetoverd tot Paaseiland. De paashaas zal op deze unieke plek in de natuur eieren van verschillende vogels verstoppen. Zet je schrap voor deze mooie vaartocht mét een spannende paasspeurtocht van Natuurmonumenten.

Eieren horen bij Pasen en bij de Nieuwkoopse Plassen! Zonder eieren geen broedseizoen en geen jonge vogels. Er wordt wel gezegd dat alle vogels in mei een ei leggen, maar dat is niet helemaal waar. De watervogels in Nieuwkoop broeden vaak al vanaf begin april. Het is dus weer zover!

Paasspeurtocht
Tijdens het paasweekend zal de paashaas eieren van verschillende vogels verstoppen. Want, zoals je allerlei paaseieren hebt; melk, wit en puur; geldt dat ook voor vogeleieren. Elk vogelei ziet er anders uit, maar zie jij het verschil?

Met een speurkaart ga je erop uit om bij al die eieren de juiste vogels te vinden. En wie weet kom je ergens ook nog chocolade eieren tegen! Meld je aan op de website: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop. Hier vind je ook alle praktische informatie.

Op vrijdag 19 april en maandag 22 april. Diverse afvaarten vanaf 12.15 uur op goede vrijdag en vanaf 11:15 uur op tweede paasdag. Vertrekpunt is eetcafé ’t Vliegend Paard in Nieuwkoop. Aanmelden:  www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop