CVC Reeuwijk: De ene dag is de andere niet

14-04-2019 Pijnacker - Na de mooie 5-1 overwinning vorig weekend was afgelopen zaterdag CVC Reeuwijk het tegen DSVP weer helemaal kwijt. Voor het begin van de wedstrijd was er al een dikke tegenvaller voor de ploeg van Boris van Es. Thijmen van Sprang, die tegen VVSB als verdediger zoveel lof oogstte, vertrok tijdens de warming-up voortijdig met een ernstig lijkende knieblessure richting kleedkamer. Zijn uitvallen en ook de afwezigheid van

Moussa Kallisse en Thomas van Dijk leek naderhand wel een verlammende werking te hebben op het spel van CVC. Niets wilde lukken. Geen nauwkeurigheid in de passing en de focus was onvolledig. Het leidde tot veel balverlies. Al snel kreeg DSVP vat op de kwakkelende Reeuwijkers. In de 19e minuut had de thuisclub dan ook de 1-0 voorsprong te pakken. Michel v.d. Elst glipte door de CVC-verdediging en had ging moeite het net te vinden.

Zonder verdere kleerscheuren haalde CVC de rust en was er nog een kans om het in de 2e helft veel beter te doen. Echter daarin wist CVC ook niet zichzelf terug te vinden. De irritatie nam toe na een paar forse overtredingen. Als gevolg daarvan moest trainer Boris van Es zelfs - nadat hij zich te nadrukkelijk met de leiding had bemoeid - achter de afrastering het gebeuren verder gadeslaan. Nog kreeg CVC een kans om de 1-1 om het scorebord te toveren. Aksel Koopman kreeg de bal met een vrij veld voor zich om DSVP-goalie Bénard onder schot te nemen. Hij verprutste evenwel de megakans. Even later schoot Rick Groen DSVP naar 2-0. Zijn niet al te moeilijk schot verraste doelman Ruben van Delft.

Kort voor tijd verkleinde CVC nog de achterstand tot 2-1 door een doelpunt van Joep van Keulen en konden de slotminuten nog spannend worden. Dat gebeurde niet. De thuisclub reageerde direct met de 3-1, waarbij de CVC-verdediging nog kinderlijk te kijk werd gezet.
Tot overmaat van ramp verkleinde DWO als nummer 12 de achterstand tot 6 punten. CVC Reeuwijk is daardoor nog lang niet veilig. En zal nog in de laatste 4 wedstrijden op z’n tellen moeten passen om op de eindstreep niet in de nacompetitie te worden getrokken.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Aksel Koopman gaat er met de bal van door. De CVC'er miste in de 2e helft een grote kans op de 1-1.
 
► René Storij rent achter z'n tegenstander aan. Een exemplarisch beeld hoe CVC Reeuwijk in de wedstrijd zat.
 
► Wie vliegt het hoogst? Stephan Wahl in botsing met z'n tegenstander tijdens een luchtduel. De bal is inmiddels verdwenen.