Tijdelijk buitenbad De Kuil 4 mei open

13-04-2019 Bodegraven - Het tijdelijke buitenbad van zwembad De Kuil in Bodegraven zal op 4 mei open gaan. Op het zwembadterrein wordt op dit moment een nieuw zwembad gebouwd. De ligweide ziet er grotendeels uit als een bouwterrein. Het oude 50 m bad is gehalveerd, het peuterbad, het doelgroepenbad en de uitkijktoren zijn gesloopt.
 

Volgens planning zal in maart 2021 het nieuwe binnen- en buitenzwembad inclusief ligweide opgeleverd worden. Het definitieve 25m buitenbad komt op de plek waar het doelgroepenbad en peuterbad was.

Het nieuwe peuterbad wordt 100 vierkante meter groot en er komt een pleintje met fonteinen, sprayplein. In het binnenbad is behalve een wedstrijdbad ook een doelgroepenbad gepland. De nieuwe zwemhal waar de binnenbaden in zijn ondergebracht, heeft een wand van 40m breed die bij warm weer open kan, zodat de binnenbaden de beleving hebben van buitenbaden.Op het dak van het nieuwe zwembad komen 720 zonnepanelen. Het dak van de bestaande verzonken sporthal kan ook voorzien worden van zo'n 780 zonnepanelen. Daar is Europese subsidie voor aangevraagd maar de gemeenteraad zal ook nog wat extra geld beschikbaar moeten stellen om dat mogelijk te maken.

Zie ook website van de gemeente

Zie ook website van de aannemer

Lees ook: Geen 50m bad meer in nieuw zwembad Bodegraven

Lees ook: Nieuwbouw zwembad De Kuil start in mei 2019