Erin de Jong zwemt naar 1e plaats op Ranomi-Cup 2019

09-04-2019 Den Haag - Naast de Swim-Cup waarin Tess Schouten op 50 en 100m schoolslag een ticket haalde voor de Wereldkampioenschappen (Zuid-Korea) werd ook gezwommen voor de Ranomi-Cup voor de snelste minioren 2-3 en 4- 5 van Nederland. Daarvoor kwamen ook Erin de Jong samen met haar zussen Nienke en Tessa aan de start. Erin de Jong startte op de 50 m vlinderslag en op de 50 m vrije slag (mimioren 2-3). Op de 50 m vrije slag

noteerde zij een tijd van 38,45, waarmee ze 1e werd en ook een pr zwom. Op grond van haar tijd mocht ze ook deelnemen aan de finale van de Ranomi-Cup met daarin de 8 beste zwemsters uit hun klasse. Erin won de finale 100 m vrije slag in een zeer mooie tijd van 1:22.79, wat niet alleen een persoonlijk record betekende, maar ook een nieuw Clubrecord bij BZ&PC.

Na afloop werden alle deelnemers aan de finale uitgebreid gefeliciteerd door Ranomi Kromowidjojo en werden alle finale deelnemers nog eens extra in het zonnetje gezet. Ook Tessa en Nienke de Jong kwamen uit op de Ranomi-Cup. Beiden wisten eveneens pr’s te verwezenlijken.
 

► De zusjes De Jong op de foto met Ranomi Kromowidjojo.