RVC ’33 bindt ook GDA aan de zegekar (+ radioverslag)

08-04-2019 Reeuwijk-Dorp - Het was bepaald geen makkie om hekkensluiter GDA op de knieën te krijgen. Het lukte RVC ’33 uiteindelijk wel met 3-1 als winnaar van het veld te stappen, maar heel soepel ging het bepaald niet. Al in de 1e minuut zette GDA de thuisclub voor het blok door een zeer snelle goal: 0-1. RVC ’33 kon direct de mouwen opstropen. Na 5 minuten was de schade toch al weer hersteld. Met een kanonskogel stelde Frank Stolwijk uit een

hoekschop orde op zaken: 1-1. Na de gelijkmaker trok RVC ’33 langzamerhand de wedstrijd meer naar zich toe. Hoewel GDA bleef loeren op de kansen. En een strafschop had GDA weer in het zadel kunnen helpen. Echter RVC-doelman Stefan v.d. Meer stak daar een stokje voor door de elfmeter buiten de palen te werken.

Na 2 minuten in de 2e helft pakte RVC ’33 zelf de voorsprong. Frank Stolwijk bediende z’n broer Robin met een puike assist die op zijn beurt de 2-1 binnenschoot. Even later kreeg ook RVC ’33 een strafschop nadat Wouter Sluijs tegen de grond was gewerkt. Frank Stolwijk bracht van de strafschopstip de 3-1 op het scorebord.

Even later kreeg GDA weer de kans om van de strafschopstip raak te schieten na een overtreding van doelman Stefan v.d. Meer. Maar opnieuw was de elfmeter niet aan de Loosduiners besteed. Nu spatte de bal op de bovenlat. Daarna bleef het oppassen voor de thuisclub GDA niet dichterbij te laten komen. En dat lukte.

• Bericht: André van Egdom

 RADIOVERSLAG RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
 

 RVC '33 - GDA 1e helft

   RVC '33 - GDA 2e helft

► Wouter Sluijs is ten val gebracht: strafschop voor RVC '33! (Foto: Letty Blanken)