CVC Reeuwijk maakt stap richting handhaving (+ radioverslag)

08-04-2019 Reeuuwijk-Brug - CVC Reeuwijk beleefde een uitermate goed voetbalweekend. Het won zelf en zag alle concurrenten onder zich verliezen. Zo’n 64 minuten bleef de wedstrijd van de Reeuwijkers tegen VVSB hangen op 0-0. En niemand kon bevroeden dat daarna CVC met 5-1 de wedstrijd toch nog naar zich toe zou trekken. Want VVSB was qua veldspel de betere ploeg, maar tot scoren kwamen de Noordwijkerhouters niet. Deels door een

puike redding van CVC-goalie Ruben van Delft, hij haalde na rust een bal uit de winkelhaak, en deels vond CVC een betere balans tussen middenveld en verdediging. In de CVC-verdediging verving de jonge Thijmen van Sprang de afgereisde Lorenzo Stolwijk en dat deed hij verdienstelijk. In de 64e minuut begon de wedstrijd richting CVC te kantelen.

Goed voorbereidend werk van Moussa Kallisse gaf daarna Joep van Keulen de gelegenheid de 1-0 in het net te deponeren. Vijf minuten later ging de goedspelende Thomas van Dijk met de bal er van door en bracht met een goeie pass Joep van Keulen in stelling. Die op zijn beurt de 2-0 op het scorebord liet verschijnen. Direct daarop bracht VVSB de spanning weliswaar weer terug (2-1), maar in de 77e minuut had CVC de marge weer vergroot. Thomas van Dijk denderde het VVSB-strafschopgebied binnen en voordat hij de trekker kon overhalen werd hij naar de grond gewerkt. Moussa Kallisse bracht van elf meter de 3-1 op het scorebord.

CVC was in een flow geraakt. Kevin v.d. Heuvel maakte de 4-1 en vijf minuten voor tijd schoot Thomas van Dijk zelfs de 5-1 in de touwen waarmee de thuisclub een onverwacht grote zege op de nummer 4 van de ranglijst boekte. CVC Reeuwijk staat nu 9 punten boven de nacompetitiestreep en heeft daarmee een belangrijke stap gezet richting handhaving.
 

• Bericht: André van Egdom

 RADIOVERSLAG RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
 

 CVC Reeuwijk - VVSB 1e helft

   CVC Reeuwijk - VVSB 2e helft

 
►  De prima spelende Thomas van Dijk aan de bal tegen VVSB. Hij gaf een assist voor de 2-0 en maakte zelf de 5-1.
 
► De doorgebroken Moussa Kallisse snelt richting VVSB-doel. VVSB-doelman Peter v.d. Berg ziet het gevaar op zich afkomen. Echter deze actie zou geen doelpunt opleveren.
 
► CVC-goalie Ruben van Delft heeft de bal weer te pakken. Ook hij was weer belangrijk voor CVC Reeuwijk.