Expositie Wierickehuis

12 Apr 2019 - 20:00

Nieuwerbrug - Cok Graafland (acrylverf), Wijelm Dewender (olieverf). en Piet de Wilde (beelden) exposeren in het Wierickehuis.

 

 

Op vrijdagavond 12 april zal in het Wierickehuis te Nieuwerbrug de tentoonstelling geopend worden door Hille Schilstra van de drie kunstenaars uit Nieuwerbrug. De tentoonstelling zal te zien zijn tot begin september tijdens openingstijden van het Wierickehuis.

Cok Graafland heeft in zijn werkzame leven een technisch organisatorische functie in de bouw gehad en bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Sinds 2016 is hij met pensioen en schildert en fotografeert graag. Zijn onderwerpen vindt hij in de natuur. Tijdens deze tentoonstelling zullen zijn werken in acrylverf op papier te zien zijn.

Wilhelm Dewender had in zijn werkzame leven een schilderbedrijf: Interieur Kortekaas in Nieuwerbrug. Na zijn pensioen heeft hij zijn hobby, het schilderen van stillevens, landschappen en ook portretten verder ontwikkeld. Hij werkt vooral met olieverf. In de loop van de jaren heeft hij naast zijn figuratieve werk ook abstracte schilderijen gemaakt. Tijdens de tentoonstelling zullen naast de abstracte schilderijen ook figuratieve schilderijen te zien zijn.

Piet de Wilde heeft zich tijdens en na zijn werkzame leven bij Heineken, toegelegd op het beeldhouwen. Hij doet dit inmiddels al zo’n dertig jaar. Hij maakt bronzen beelden, realistisch met soms een wat meer vrij ontwerp. Zijn beelden giet hij zelf. Hij doet vaak mee aan exposities en de “Open Atelier Route” om meer mensen kennis te laten maken met zijn werk. Voor de tentoonstelling is een selectie gemaakt van kleine beelden van dieren en mensen.

Openingstijden van het Wierickehuis. Die zijn buiten de schoolvakanties:
MA: 10.00-12.00 en 20.00-22.00
DI: 14.00-17.00
WO: 10.00-12.00 en 14.00-16.00
DO: 9.30-10.30 en 14.00-17.00

U bent van harte welkom deze expositie te komen bewonderen.