Zilver voor masters synchroon BZ&PC

02-04-2019 Gouda - Zaterdag 30 maart jl. vond in het Groenhovenbad in Gouda de Regiokampioenschappen uitvoeringen voor synchroonzwemsters plaats. BZ&PC zwemt in de Regio West competitie met de volgende verenigingen: ACZ, AZC, DSZ, GZC Donk, WVZ, Z en PC Katwijk en ZV Westland. BZ&PC nam deel met twee ploegen, één duet twee solo’s verspreid over vier categorieën. Bij een uitvoeringenwedstrijd wordt alles uit de kast

gehaald om je te presenteren. De zwemsters mogen de uitvoering laten zien waar ze het hele seizoen naar toewerken. De wedstijd wordt gezwommen in showbadpak, de haren worden in knot gedragen en door gelatine bij elkaar gehouden en de waterproof make-up wordt passend bij het badpak aangebracht.

In de categorie AGE I (onder de 12 jaar) zwommen zowel Lieke van Leeuwen als Anna Vergeer een solo op het nummer “Don't Bring Me Down”. Lieke behaalde hierbij een 4e plaats en Anna een 5e plaats.

In de categorie AGE II (onder de 15 jaar) zwommen Marije Koot, Maike van Vliet, Eva Vrieswijk, Lieke Liefting, Isabel van den Hoeven, Feline Ewalds, Megan Amling en Felicia Leemburg een groepsnummer op “Amigo” en behaalden de 5e plaats.

In de categorie junioren (onder de 18 jaar) zwommen Evy Onderwater, Gerianne Koot, Barbera Coehoorn, Elza van Vliet, Jente Doornhein, Charlotte Leemburg, Sanne Baars en Jasmijn van Beijnum in een ploeg op het nummer “Juicy Wiggle”. Ook zij eindigden op een 5e plek.

In de categorie masters zwommen Anja Ruven-van Greuningen en Joyce van der Star-Jansen (foto) een duet op het nummer “Meghan Trainor”. Met een puntenaantal van 56,9333 behaalden zij een tweede plek en keerden zij met zilver terug naar huis.