Vriendenschaar op de valreep zaalkampioen in de 3e klas

01-04-2019 Utrecht - Alles viel zaterdagavond voor Vriendenschaar precies op de juiste plek. Koploper Tiel ’72 ging onderuit tegen ACKC. En Vriendenschaar won zelf met overmacht van HKC: 18-27. Promoveerde daarmee niet alleen naar de 2e klas maar werd ook nog op de valreep kampioen. Pas in de rust vernam Vriendenschaar de misstap van koploper Tiel ’72 maar had zelf ook al een geruststellende 7-14 voorsprong te pakken.

In de 2e helft, met de wetenschap nog kampioen te kunnen worden, drukte Vriendenschaar diep het gaspedaal in. En dat bleef niet zonder gevolgen. Vriendenschaar bleef de korf gemakkelijk vinden. Bovendien legde Lars Boot de beste schutter van HKC aan banden en pakte zelf ook nog mooie doelpunten mee.

Vriendenschaar walste over de Utrechtenaren tot groot vermaak van de Bodegraafse supporters die met auto’s en de bus naar Utrecht waren getogen om Vriendenschaar bij te staan. Na het laatste eindsignaal barstte een uitbundig kampioensfeest los: Vriendenschaar in de zaal weer terug in de 2e klas!
 

 
► Vriendenschaar was tegen HKC niet te houden! (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)
 
► Lars Boot had een belangrijk aandeel in de ruime zege op HKC. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)
 
► Vriendenschaar viert het kampioenschap met de meegereisde aanhang. (Foto: Fenne v.d. Hoogenband)