Veerkracht brengt RVC ’33 langs ONA: 2-3 (+ interview)

31-03-2019 Gouda - Veerkracht en een beetje mazzel bracht RVC ’33 langs ONA: 2-3. En wat een ontknoping in de laatste 5 minuten van de wedstrijd! Daarin bogen de Reeuwijk-Dorpers toch nog een 2-1 achterstand om in een 2-3 eindstand. Met daarin een absolute hoofdrol voor Frank Stolwijk. Bij 2-1 in het voordeel van ONA pikte hij een voorzet op de schoen om vervolgens ONA-doelman Erik v.d. Laan het nakijken te geven: 2-2.

In de blessuretijd greep RVC ’33 ook nog spectaculair de winst. Aartjan van Dijk plantte de bal uit een hoekschop in het ONA-strafschopgebied. Via het hoofd van een ONA-verdediger belandde de bal bij de gedreven Stolwijk die op miraculeuze wijze de bal net onder de bovenlat in het ONA-doel volleerde: 2-3. Voor ONA een ontluistering van jewelste. Het begon sterk aan de 2e helft en creëerde een licht overwicht. Na 7 minuten in de 2e helft kwamen de Gouwenaars dan ook aan de leiding door een kopbal van Robin Plomp: 1-0.

Tien minuten later bracht Romano Giorgini met een knappe goal RVC ’33 wel weer langszij (1-1), maar een volgende Goudse treffer hing toch wel in de lucht. De RVC-verdediging kreeg moeilijk vat op de behendige Goudse aanvallers. In 32e minuut werd de RVC-defensie compleet op het verkeerde been gezet en bracht Plomp ONA opnieuw op voorsprong: 2-1. In de laatste 5 minuten verslikte ONA zich toch nog in de veerkracht van RVC ’33 dat zich nu zelfs naar de 8e plek in de 2e Klasse C heeft opgewerkt.

• Bericht: André van Egdom
 

 INTERVIEW RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
 

 Interview Romano Giorgini

DE ULTIEME ONTKNOPING VAN DE 2-3 IN 3 BEELDEN VASTGELEGD!
 
 ► 1: De bal uit een hoekschop die het hoofd van een ONA-verdediger raakt en doorschiet...
 
► 2: Frank Stolwijk jast daarna de bal net onder de doellat in het ONA-doel: 2-3.
 

► 3: Daarna twee werelden in één beeld gevat! De totale ontreddering bij ONA en de vreugde uitbarsting bij RVC '33.

 
► Ook in het vieren van een doelpunt weet alleskunner Frank Stolwijk de aandacht te trekken.