Rohda ’76 weet weer wat winnen is

31-03-2019 Nieuwerbrug a/d Rijn - Sinds de winterstop had Rohda ’76 niet meer gewonnen. Daar kwam zaterdagmiddag een einde aan. In de gemeentelijke derby tegen De Rijnstreek trokken de blauwhemden weer eens een wedstrijd naar zich toe: 1-4. Rohda ’76 had weinig te vrezen van De Rijnstreek. Rohda ’76 had al na 2 minuten het net van de thuisclub gevonden door Roy Snijder: 0-1. Even later maakte Max Heij met een strakke schuiver er 0-2 van.

Rohda had daardoor De Rijnstreek, dat vaste doelman Jos Schonewille miste vanwege een blessure, op een dood spoor gemanoeuvreerd. En dat was zeker het geval toen invaller-doelman Roeland Slob (nog A-junior) voor de derde keer de bal uit het net moest vissen. De behendige Esli Westmaas vond nog een gaatje in de uiterste hoek van de Nieuwerbruggenaren voor de 0-3.

Toen ook nog Danny Pauw met een directe rode kaart er van af moest, was de wedstrijd wel zo’n beetje beslist. Het prachtige afstandsschot van Danny Schouten, dat in de winkelhaak van het Rohda-doel verdween, deed dat niet meer veranderen: 1-3. Na rust had Rohda ’76 met een man meer de wedstrijd stevig in handen. Het duurde nog wel tot in het laatste kwartier voordat Rohda de voorsprong had vergroot. Uit een toegekende strafschop bepaalde Mitchell van Waveren de eindstand op 1-4.
 

• Bericht: André van Egdom

 
► Michael Schouten (De Rijnstreek) klimt in de lucht voor de bal. Koert van Keeken ziet het met verwondering aan.
 
► Jack Sluijk (7) stoeit met Koert van Keeken. Mitchell van Waveren werkt de bal voor alle zekerheid weg.
 
► Roy Snijder aan de bal. Hij scoorde voor Rohda '76 al snel de 0-1.