Orgelconcerten in de Adventskerk

29 Mrt 2019 - 20:00

Alphen a/d Rijn - De organist/pianist Bert van de Brink zal deze avond een afwisselend programma verzorgen. Bert van de Brink is een veelzijdig musicus. Naast orgel en piano speel Bert ook accordeon en hammondorgel. Hij kwam al heel jong in contact met grote pianisten, waaronder Jules de Corte.

Op z’n achtste ware er al contacten met het conservatorium in Den Haag en op z’n negende met de Louis Toebosch, de toenmalige directeur van het Tilburgs conservatorium. Bert is, evenals zijn oudere zus, blind geboren. De associatie tussen klank en toets waren al heel jong vanzelfsprekend. Hij kreeg zijn eerste muzieklessen van een mevrouw uit de straat. Op z’n tiende leerde hij, van een ook blinde leraar, het braille muziekschrift. Hij was zeventien toen hij werd aangenomen aan het conservatorium in Utrecht. Eén van idolen was de bekende Rick van de Linden. De tweede grote bron was Louis van Dijk. Nog voor hij naar het conservatorium ging won hij in Praag een concours voor blinde musici. Later kwam er een piano dus met Cor bakker op cd en heeft samengewerkt met Denise Jannah. Tijdens het concert gaan we luisteren naar een veelzijdig musicus.

Op Vrijdagavond 29 maart 2019 om 20.15 uur. Toegang €7,-. Adventskerk, Julianastraat 69 te Alphen a/d Rijn. Na afloop praten we nog even na onder het genot van een “glaasje na afloop”. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Meer info vindt u op de site www.orgelcommissiealphen.nl