RVC ’33 pakt punt bij Laakkwartier

11-03-2019 Den Haag - RVC ’33 blijft punten pakken. Dit keer wist het Laakkwartier een punt te ontfutselen: 2-2. In de 1e helft zag het er niet naar uit dat RVC na afloop met iets tastbaars van het veld kon stappen. Het had moeite met de wind tegen en vooral ook met de behendige en snelle voorhoede van Laakkwartier. Na 14 minuten was het raak voor de thuisclub. Een vrije trap werd koppend verlengd en vloog gedragen door de wind in de touwen: 1-0.

Lanzamerhand herstelde RVC zich. Kreeg een aantal corners en Sander Sluijs dwong Laakkwartier-goalie zelfs nog tot het uiterste zijn schot uit de kruising te houden. In de 2e helft pakte een energiek RVC zelf de touwtjes in handen. Frank Stolwijk, na al eerder doelman Vleugelers met een kopbal getest te hebben, bracht RVC al in 49e min. langzij. De middenvelder schoot uit een hoekschop bij de 2e paal kogelhard binnen: 1-1.

Acht minuten later had RVC zelfs de 1-2 te pakken. Een hoekschop van Aartjan van Dijk belandde rechtstreeks tussen de benen van doelman Vleugelers, die nog trachtte de bal achter de doellijn weg te grabbelen. De uitstekend leidende scheidsrechter De Graaf (19 jaar!) had het in de smiezen en kende RVC het doelpunt toe: 1-2. Laakkwartier stond op breken, want RVC schiep zich kansen voor de 1-3. Zo had Mark Sluijs voor open doel een dot van een kans.

De 1-3 bleef echter uit en Laakkwartier richtte zich toch weer op. Tien minuten voor tijd moest RVC de voorsprong uit handen geven door de behendige Anouar Azarkan: 2-2. RVC moest daarna nog wel oppassen niet met lege handen komen te staan. Daar Stompwijk ’92, ONA een nederlaag leden schoof RVC op naar de 11e plaats net boven de nacompetitiestreep.

• Bericht: André van Egdom

► Mark Sluijs probeert zich te ontdoen van zijn tegenstander.
► Frank Stolwijk probeert nog bij de bal te komen. Hij schreef de 1-1 op zijn naam.
 
► Aartjan van Dijk trekt ten aanval tegen Laakkwartier. Romano Giorgini volgt vanaf de zijkant.