BZ&PC-heren verliezen 1e wedstrijd

11-03-2019 De Meern - De heren van BZ&PC hebben hun eerste nederlaag in het seizoen geleden. In de uitwedstrijd tegen ZPC Watervlo werd er met 14-12 verloren. Doordat concurrent JAWS eveneens punten verspeelde, kunnen de Bodegravers zich tóch opmaken voor het kampioenschapsduel. De Bodegravers hadden het zonder linkerflank (door afwezigen/geblesseerden) maar al te lastig tegen de ploeg onder leiding van oud-BZ’er

Remco Kamer. BZ&PC was in verdedigend opzicht niet bij de les en liet de tegenstander makkelijk uitlopen naar een 9-5 achterstand.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg BZ&PC wat meer grip op de wedstrijd, maar wist vele overtal situaties en strafworpen niet te benutten. De ploeg kwam daardoor nog dichterbij, maar wist niet genoeg te forceren.

Herman van Tongerloo beleefde wisselende uren na het duel. Op zaterdagavond leek het gat met concurrent JAWS verkleind te worden, maar nog geen vierentwintig uur later verloor ook JAWS haar duel. ‘’We hebben te veel laten liggen in dit duel en stonden er vandaag niet. We verspelen hier ons eerste matchpoint, dit mag niet nog een keer gebeuren ondanks de personele problemen die we hebben. Zaterdag doen we er alles aan om het voor eigen publiek af te maken.’’

Komende zaterdag spelen de Heren om 19:30 uur in Zwembad de Kuil het kampioensduel tegen directe concurrent PCG/De Linge. Alleen winst helpt mannen aan het kampioenschap.