Druk judoweekend voor judoka’s Sportschool Goederaad

11-03-2019 Bodegraven - Op zaterdag 9 maart streden Caitlin Binnendijk en Indy Spits op het NK judo tot 18 jaar, waarvoor zij zich drie weken geleden kwalificeerden. Caitlin was vrijgeloot in haar eerste ronde. Zij won haar eerste partij. Haar tweede partij verloor zij tegen de uiteindelijke Nederlands Kampioen. Haar derde partij, in de herkansing verloor zij ook. Indy verloor in de eerste ronde beide partijen. Helaas geen podiumresultaten, maar de dames hebben

zich kranig geweerd. Enzo Hermsen, uitkomend voor Mahorokan verloor zijn eerste partij tegen een zeer sterke tegenstander. Wist zijn tweede partij te winnen in de herkansing. Helaas werd hij in zijn derde partij uitgeschakeld.
 

Op zondag 10 maart draaiden de Goederaad judoka’s twee toernooien. In Wouw streden Eline van Niekerk, Djedi Epping en Gianluca Marrazza op de Open Westbrabantse Kampioenschappen. Beide dames eindigden als derde op het podium. Gianluca had het pittig in zijn poule en wist niet door te dringen richting podium.
 

In Houten streden de jongere judoka’s op het Groot Houten Toernooi. Met een prijzenregen gingen de judoka’s huiswaarts: Op een eerste plaats eindigden Macario Kamal Ghatias, Sieb Griede, Maaike Proost en Claudia Kamal Ghatias. Julian Keijsers, Rowen Mak, Victor van Niekerk, Bianca Kamal Ghatias en Sofie Verlaat, werden tweede. Sam Epping, Christian Opmeer, Sem Langerak en Dylan Keijsers eindigden op een derde plaats. Sven Epping, Sven Blijleven en Lars Leuverink vielen helaas buiten de prijzen.
 

► Eline van Niekerk als derde op het podium in Wouw.