Vriendenschaar verliest koppositie

10-03-2019 Bodegraven - De korte stop van de zaalkorfbalcompetitie heeft Vriendenschaar geen goed gedaan. De Bodegravers verloren in de Sporthoeve in de strijd om de koppositie met 11-14 van runner-up Tiel ’72. De Tielenaren hebben daarmee weer de leiding in de 3e klasse F. De bezoekers namen in de 1e helft vanaf het beginsignaal een voorsprong en hielden deze in de gehele wedstrijd vast. Vooral in de 1e helft liep Vriendenschaar flink achter

de feiten aan. Kon de juiste scherpte op de korf maar niet vinden. Ook in de 2e helft, die begon met een 6-9 achterstand, lukte het Vriendenschaar maar niet langszij te komen. Bij 9-10 door Jack Bunnik was er hoop dat Vriendenschaar zou gaan aanhaken, maar direct daarop werd het weer 9-11. Vriendenschaar zag vooral in het verdedigingsvak van Tiel ’72 veel aanvallen door overtredingen vroegtijdig stranden.

In de laatste 2 minuten - na nog een benutte strafworp van Jack Bunnik (11-13) - schiep Vriendenschaar geen enkele mogelijkheid om de eindfase nog spannend te maken: 11-14. Mocht Vriendenschaar in de komende wedstrijden nog langszij komen dan pakken de Bodegravers de koppositie weer terug op grond van een beter onderling doelsaldo.
 

• Bericht: André van Egdom

► Filevorming onder de korf van Tiel '72. Eva Hoogendoorn (4) waagt nog een schot op de korf voor Vriendenschaar.