Wilskracht en inzet levert RVC ’33 belangrijke driepunter

04-03-2019 Reeuwijk-Dorp - Wilskracht en inzet wil nog wel eens leiden tot succes. Het was precies wat RVC ’33 deed tegen Foreholte. De nummer 3 op de ranglijst en ook nog kanshebber voor de 2e periode ging daardoor met 4-0 onderuit. Een absolute hoofdrol - en niet voor de eerste keer - was weggelegd voor Frank Stolwijk. De middenvelder was de grote animator in RVC ’33. Na ruim een half uur in de 1e helft vond hij weliswaar koppend

Foreholte-goalie Matthijs Guyt nog als een sta-in-de-weg maar de daarop volgende rebound werd onhoudbaar in de Voorhoutse touwen gejast: 1-0. En op slag van rust strafte hij ook nog met een bekeken lob geklungel in de Voorhoutse verdediging doeltreffend af: 2-0. Na rust Foreholte in de achtervolging. En op het moment dat de bezoekers nadrukkelijk op zoek gingen naar de aansluitende treffer en RVC ’33 ternauwernood nog een scrimmage voor eigen doel miraculeus overleefde, drukte Frank Stolwijk opnieuw z’n stempel op de wedstrijd.

Halverwege de 2e helft vond Ralph Tol de bevlogen spelende middenvelder, die de bal op een presenteerblaadje kon binnen tikken: 3-0. Foreholte probeerde nog van alles de wedstrijd te doen keren. Tevergeefs. In de 90e min. stormde Romano Giorgini het Voorhoutse strafschopgebied binnen en voordat hij de trekker kon overhalen, werkte Foreholte de behendige RVC’er naar de grond. Van elf meter joeg Frank Stolwijk z’n vierde treffer in de touwen: 4-0. RVC ’33 blijft op koers om nog via het bereiken van de 11e plek nacompetitie te voorkomen.

• Bericht: André van Egdom

 
► Frank Stolwijk was in RVC '33 de grote animator. Hij scoorde 4x tegen Foreholte. (Foto: Letty Blanken)