Grote Schoonmaak! - Nieuwerbrug

23 Mrt 2019 - 10:00

Nieuwerbrug - Landelijke Opschoondag Nieuwerbrug. Dus dan een keertje niet de auto wassen, maar het dorp aanvegen. Zorg dat je de boodschappen vóór 10 uur binnen hebt, want dan begint het.

 

 


Op 23 maart om 10 uur voor het Wierickehuis. Daar staan we klaar met hesjes, handschoenen, prikkers en vuilniszakken. We willen daarom wel graag weten hoeveel mensen komen meedoen: meld je vooraf even aan bij melvin_zaal@msn.com of geef je telefonisch op: 06 53 39 79 63.

We weten het inmiddels wel: al het plastic dat je dan laat liggen komt vroeger of later in het lichaam van je (klein)kinderen terecht. Vorig jaar hebben in Nieuwerbrug zo’n 20 personen mee gedaan en het resultaat was al meteen verbijsterend: auto­banden, stoelen, balken, tempex, bloempotten en natuurlijk heel veel flesjes, pakjes en blikjes, ruim 30 vuilniszakken vol  in een paar uur tijd! Scholieren hoeven er niet eens voor te spijbelen: het is op een zaterdag­ochtend.

Ook als je maar een uurtje tijd hebt ben je van harte welkom! Om ongeveer 12 uur stoppen we en trakteert de WIN op koffie-thee-limonade en wat lekkers in het Huis van Alles.

Ook belangrijk: wij zijn nog op zoek naar een adres waar we het verzamelde afval even kwijt kunnen. Op maandagmorgen vroeg haalt Cyclus het dan op. Heb je er plaats voor, geef dat dan door aan Melvin.

Lees meer over de gevolgen van zwerfvuil en de Landelijke Opschoondag op de site van supportervanschoon.