Op de valreep eerste uitoverwinning voor ESTO (+ radioverslag)

11-02-2019 Loosduinen - ESTO boekte zondagmiddag in de stromende regen de eerste uitoverwinning. In Loosduinen werd GDA, de lantaarndrager in de 2e Klasse C, met 1-2 verslagen. Het was sowieso een noodzakelijke overwinning om zich verder uit de gevarenzone te werken. De winst op de Loosduiners ging niet van een leien dakje. In de 1e helft kwam ESTO weliswaar snel op voorsprong, maar wist daarna in het eerste bedrijf niet meer afstand

te nemen. In de 17e min. scoorde Wouter-Jan Bos uit een moeilijke hoek de 0-1, nadat GDA-keeper Ozgun Arsian aan het grabbelen was geslagen en uiteindelijk de bal terecht kwam bij Bos. Na rust verraste GDA al snel de ESTO-verdediging met de gelijkmaker: 1-1. Daarna creëerden beide ploegen kansen voor een volgende treffer en kon de winst ook nog zomaar bij de thuisclub belanden.

In het laatste kwartier was ESTO het meest gevaarlijk, vooral via hoekschoppen, maar de bal leek er niet meer in te gaan. Echter in de dying seconds bezorgde Wouter-Jan Bos ESTO nog in extremis de overwinning. Hij kopte tegendraads een voorzet van Randy Zaal binnen: 1-2. Door de overwinning deed ESTO goede zaken daar Stompwijk ’92, DOSR en RVC ’33 punten lieten liggen. ESTO klimt nu naar de 10e plek, maar heeft wel meer wedstrijden gespeeld.
 

• Bericht: André van Egdom

 RADIOVERSLAG RTV BODEGRAVEN (verslaggever André van Egdom)
   GDA - ESTO slotfase 2e helft
  

► Wouter-Jan Bos 2x trefzeker tegen GDA. (Archieffoto)