Mevrouw N.M. van Briemen-van Muiswinkel 100 jaar

06-02-2019 Bodegraven - Zaterdag 2 februari werd mevrouw N.M. van Briemen-van Muiswinkel 100 jaar. Voor burgemeester Christiaan van der Kamp aanleiding om haar woensdag in Rijngaarde te komen feliciteren.

Mevrouw van Briemen werd in Zwammerdam geboren. Haar verjaardag vierde ze afgelopen zaterdag met 50 genodigden in De Vliethoeve.

 

 Dit was wel heel bijzonder want haar man die 30 jaar geleden is overleden, had ooit hier zijn boerenbedrijf maar dat werd in 1972 om gezondheidsredenen van haar man verkocht waarna het een kaaspakhuis werd alvorens het een horecabestemming kreeg. Zij heeft jaren in het bedrijf meegewerkt voor ze naar de Statenlaan in Bodegraven verhuisden. Spijt heeft zij nooit gehad van het vertrek want ze kreeg het een stuk rustiger vertelt ze.

Ze woont nu 71 jaar in Bodegraven waarvan sinds 1991 in Rijngaarde. Het echtpaar Van Briemen kreeg drie dochters, waarvan de oudste is overleden, zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Ook in Rijngaarde heeft ze het prima naar haar zin. Koken doet ze zelf en ook de boodschapjes bij de rijdende winkel voor Rijngaarde. Maar het huishoudelijke werk wordt verzorgd door één van haar dochters die vlakbij woont. Mevrouw Van Briemen is een opgewekte vrouw die zich nog uitstekend weet te vermaken. Op haar 91e richtte ze nog een breiclubje op. Maar ook klaverjassen, puzzelen en lezen doet ze nog met veel plezier.