CVC Reeuwijk in geslagen positie nog naar 5-5

04-02-2019 Reeuwijk-Brug - Bizar hoe de laatste 15 minuten verliepen bij CVC Reeuwijk tegen Blauw-Zwart. Na afloop raakten de supporters er in beide kampen niet over uitgepraat. CVC Reeuwijk met nog een kwartiertje te gaan op een hopeloze 1-5 achterstand. Blauw-Zwart had in gedachten al een zegel op de overwinning gedrukt. En niemand gaf voor de thuisclub nog een cent voor een tastbaar resultaat. Echter spectaculair kreeg de wedstrijd toch nog

een onverwachte wending. Het begon bij Sven de Jong die in de 76e min. de 2-5 aantekende. Twee minuten later soleerde Moussa Kalisse CVC naar 3-5 en toen kort daarop Lourens Uiterwijk nog net voor blessuretijd de 4-5 erin knalde, begon voor Blauw-Zwart, dat zich al rijk rekende, een horror scenario af te tekenen. Het zou toch niet nog ….. En jawel hoor, in blessuretijd vloog ook nog de 5-5 erin. Heel zuur voor Blauw-Zwart dat dat ook nog gebeurde via het hoofd van een eigen speler. CVC Reeuwijk toch nog in extremis naast Blauw-Zwart.

“Dit was zó onverdiend voor ons, we speelden zo zwak”, was na afloop de reactie CVC-trainer Boris van Es. En inderdaad CVC Reeuwijk speelde belabberd. Hoewel het een goede start van de wedstrijd kende. In de 2e min. vond Stephen Wahl uit een vrije schop Joep van Keulen die op zijn beurt de 1-0 binnenschoot. De tegentreffer maakte iets los bij Blauw-Zwart. Het ging steeds beter voetballen en legde het betere voetbal op de mat, terwijl CVC wegzakte. De achterstand werd dan ook al gauw in een 1-2 voorsprong omgezet. Lourens Uiterwijk had daarna nog de stand kunnen of eigenlijk wel gelijk moeten trekken. Hij schoot voor langs en had pech met ook nog een schot op de paal. Met de 1-3 stuurde Blauw-Zwart CVC Reeuwijk in mineur de rust in.

Na de thee ging het verder bergafwaarts met CVC. Het werd 1-4. Blauw-Zwart reeg de kansen aan een. En bij 1-5 lag CVC op de slachtbank om verder gefileerd te worden. Maar het laatste kwartier zette de wedstrijd toch nog op z’n kop. Alom verbazing hoe in korte tijd de 1-5 voorsprong van Blauw-Zwart als sneeuw voor de zon smolt.
 

• Bericht: André van Egdom

 

► Lourens Uiterwijk knalt de bal op de paal. In de 2e helft vond hij wel een keer het net voor CVC Reeuwijk.
 
► Joep van Keulen klimt het hoogst. Hij schreef de openingstreffer op zijn naam.
 
► Controle van de bal met René Storij.