TAC '90 met hulp langs RVC

04-02-2019 Reeuwijk-Dorp - Eindelijk mocht ook RVC de competitie hervatten na de winterstop. De vorige twee wedstrijden werden afgelast en met oefenwedstrijden moest RVC fit zien te blijven om de strijd tegen de onderste plekken weer aan te gaan. Belangrijke schakel Rens Mathot is naar het buitenland voor werk en hij zal voorlopig niet beschikbaar zijn. Het werd snel duidelijk dat RVC een lastige wedstrijd voor de kiezen zou krijgen. Al in de

kleedkamer kwam de flamboyante scheidsrechter Parmessar melden dat er geen scheidsrechters controle aanwezig zou zijn en hij dus vrij spel kreeg. Het resulteerde in een wanvertoning om tegenstander TAC aan de overwinning te helpen. RVC hield prima stand en kreeg zelfs een grote kans voor een voorsprong. Spits Sam Haarmans schoot goed in, raakte de paal en in de rebound kon hij niet snel genoeg inschieten waardoor TAC kon redden. RVC leek met een nette 0-0 de rust in te gaan tegen de uitgesproken koploper, maar toen greep de scheidsrechter in. Hij gaf TAC een penalty wegens hands, maar daar leek het niet op. TAC verzilverde het presentje maar al te graag: 0-1.

Na de rust probeerde RVC het wel en bleef zodoende kans houden op de gelijkmaker. Echter scheidsrechter Parmessar trok uit het niets de rode kaart voor RVC-verdediger Arnold Oudijk, waar geel op zijn plaats was. RVC moest door met tien man, waardoor het wel erg lastig werd. Toch wist Frank Stolwijk twee keer te scoren en zo de score nog naar 2-3 te brengen. RVC had toen alles gegeven en moest uiteindelijk toch buigen toen TAC de 2-4 en 2-5 binnen schoot.

 
► RVC '33 in discussie met scheidsrechter Parmessar. De Reeuwijk-Dorpers hadden de scheidsrechter bepaald niet mee. (Foto: Letty Blanken)
 
► Frank Stolwijk (midden) toch nog 2e raak tegen TAC '90. (Foto: Letty Blanken)