Kamermuziekconcert Nieuwkoop

16 Feb 2019 - 20:00

Nieuwkoop - Al zevenentwintig jaar staat SKN-programmeur Diana Bohnenberger garant voor een ongekend rijk aanbod aan klassieke muziekuitvoeringen in Nieuwkoop. Niet alleen de kwaliteit van de musici is van wereldklasse, ook de diversiteit aan ensembles, stijlen en instrumenten is opvallend. Dat blijkt ook weer uit de verfrissende keuze voor het concert . Twee topgitaristen uit respectievelijk Zweden en Argentinië komen hun kunsten vertonen in de Remonstrantse Kerk.

 


Johannes Möller betovert zijn publiek met zijn charismatische en gevoelige spel, Laura Fraticelli wordt geprezen om haar prachtige, fluwelen toon en haar gepassioneerde vertolkingen. De optelsom van deze kwaliteiten resulteert volgens de jubelende kritieken in voortreffelijke, delicate gitaarmuziek. De American Record Guide schreef over hun cd met werken van Mertz: ‘Simpelweg de meest verfijnde Mertz; dit is smaakvol gespeeld, vaak met hartveroverende schoonheid’.

Het duo speelt eigen composities van Johannes Möller, afgewisseld met tango’s van diverse componisten en werken van Johan Kaspar Mertz.

Op zaterdag 16 februari 2019 om 20.00 uur. Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop. Info: www.kamermuziek-nieuwkoop.nl